Noutati :

Penitenciarul Timisoara, o ‘firma profitabila’. Detinutii au adus milioane de lei puscariei in 2012. Iata ce s-a facut cu banii!

16 ianuarie, 2013 - 01:22 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: JUSTITIE
0

TIMISOARA. Putin peste o treime din condamnatii la inchisoare, apti de munca, ce isi executa pedeapsa la Penitenciarul Timisoara, lucreaza pentru a castiga un ban in perioada detentiei. Ei au adus puscariei milioane de lei.

Contractele cu autoritatile locale, dar si cu diverse firme din Timis au adus Penitenciarului Timisoara peste 3.7 milioane de lei in vistieria proprie. Lucrarile efectuate de condamnati, dar si inchirierea anumitor spatii au sporit veniturile institutiei timisorene.

De la bugetul de stat, Penitenciarul a primit 19.1 milioane de lei, bani folositi pentru acoperirea cheltuielilor de personal. Veniturile proprii, in valoare pe peste 3.7 milioane de lei, au fost folosite pentru achizitionarea unui microbuz de transport persoane (19+1 locuri), precum si pentru extinderea sistemului de supraveghere video si pentru cumpararea altor articole necesare.

51 de contracte cu beneficiarii fortei de munca speciale, persoane juridice, si 5 contracte cu persoane fizice, au fost incheiate pentru folosirea la munca a persoanelor private de libertate. Tarifele orare au fost stabilite intre 5 si 7.85 de lei/ora”, a precizat Ioan Bala, director Penitenciar Timisoara.

Detinutii au lucrat in constructii, agricultura, amenajari drumuri, amenajari parcuri si zone verzi etc. Desi numarul celor care sunt apti de munca se apropie de 1.100, sub 400 de persoane private de libertate au fost folosite la munca.

Suntem in continuare printre primele penitenciare din tara in privinta folosirii la munca a persoanelor private de libertate si a obtinerii de venituri proprii, fapt care ne-a permis modernizarea unor sectoare de activitate din unitate”, a spus Ioan Bala.

Din banii primiti de la stat si din veniturile proprii, Penitenciarul Timisoara a reusit sa reamenajeze 14 spatii de detinere, un pavilion de la Buzias, unde au fost inlocuite instalatiile, vechi de peste 50 de ani, precum refacerea termoizolatiei exterioare la blocul alimentar si la fatada principala a unui pavilion, dar si finisarea interioara a corpurilor cladirilor administrative.

Penitenciarul Timisoara are un efectiv mediu de 1.179 de persoane private de libertate. 546 de persoane au fost depuse numai in 2012 in detentie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...