Noutati :

Pe unde se vor plimba elevii din Timisoara zilele acestea? Start la Saptamana ‘Scoala Altfel’!

5 aprilie, 2015 - 12:33 PM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Bucurie mare pentru elevii din judetul Timis. Saptamana 6 – 10 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.

In saptamana”Scoala altfel”, elevii nu vor trebui sa mai pregateasca teme sau sa invete lectii. In aceasta perioada, scolile vor organiza diferite activitati recreative, iar elevii vor putea sa mearga in excursii, sa viziteze muzee, gradina zoologica din oras sau se vor ocupa de curatarea spatiilor verzi.

„Incepand de saptamana viitoare, urmeaza o saptamana pe care elevii, dar si cadrele didactice o asteapta cu multa placere. Sunt tot felul de activitati care se desfasoara conform unui calendar. Este vorba de activitati care au fost gandite pentru a fi pe placul elevilor, parintilor, dar si in functie de posibilitatile unitatilor de invatamant. ISJ Timis are rolul de a monitoriza rolul in care se desfasoara aceste activitati si de a ne asigura ca pentru noi este o prioritate securitatea si siguranta elevilor. Se vor face foarte multe excursii, deplasari, vizite, activitati. Atat prescolarii, prescolarii mici, cat si elevii de gimnaziu si elevii de liceu vor trebui sa fie protejati, iar noi vom urmari cum se vor desfasura aceste activitati”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspector scolar general al ISJ Timis.

De asemenea, pentru saptamana viitoare aproape 1000 de elevi si copii de gradinita, insotiti de 100 de profesori, invatatori, educatori, dar si parinti, s-au programat sa viziteze Aeroportul International Timisoara Traian Vuia.

Cei mici vor afla informatii despre istoria aeroportului si vor parcurge toti pasii pe care ii face un pasager de la sosirea in aeroport: check-in, controlul documentelor de calatorie, controlul de securitate a persoanelor si bagajelor, pana la imbarcare. Pe langa acestea, ei vor putea sa vada operatiunile care se desfasoara in aeroport: decolarea si aterizarea unei aeronave si toate pregatirile care au loc in jurul acesteia cum ar fi alimentarea cu combustibil, debarcarea sau imbarcarea pasagerilor si a bagajelor, asistenta echipajelor de pompieri.

„In fiecare an, sute de copii ne trec pragul pentru a vizita Aeroportul. De aceea este firesc ca si in cadrul programului “Scoala Altfel” sa fim alaturi de scoli si gradinite pentru a oferi copiilor o zi interesanta la Aeroport. Chiar daca pentru noi inseamna un numar mare de vizitatori intr-un timp foarte scurt, credem ca astfel ajutam la promovarea aviatiei si la atragerea copiilor si tinerilor spre acest domeniu”, a spus directorul Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu.

Universitatea de Vest din Timisoara a pregatit pentru elevii din Timisoara o multime de activitati. De exemplu, la Facultatea de Arte si Design, elevii vor putea sa viziteze expozitii de pictura, vor putea sa vada cum este modelat lutul, cum se deseneaza, iar cei care sunt pasionati de lumea modei, vor putea sa urmareasca filme documentare.

Pentru cei care sunt pasionati de biologie sau chimie, universitatea le propune elevilor sa realizeze experiemente de biochimie, biologie moleculara, microbiologie si se vor putea sa faca teste cu plante si organisme nevertebrate. Dar asta nu este tot, scolarii vor putea admira colectiile de minerale, roci si soluri pe care le detine Departamentul de Geografie.

Facultatea de Drept vine si ea cu cateva propuneri. Dezbaterile pe teme de interes precum: Cum a devenit judecatorul roman judecator european? Cate liste de drepturi ale omului protejeaza un cetatean roman? Profesiile liberale. Ce inseamna sa fii avocat penalist? Profesiile liberale. Ce inseamna sa fii avocat de afaceri, sunt doar o parte din itele pe care elevii trebuie sa le descalceasca.

De asemenea, la Universitatea de Vest din Timisoara se vor organiza vizite la Biblioteca Universitara „Eugen Tordoran” sau la Planetarium.

Pentru elevii mai talentati, Facultatea de Muzica si Teatru vine cu ideea realizarii unui workshop de improvizatie scenica. Astfel, elevii de liceu vor fi repartizati in grupe de maxim 15 persoane si vor participa la exercitii practice care le vor stimula imaginatia si fantezia creatoare. Pe langa acest workshop, elevii mai pot participa la unul de ritmica si dans scenic sau la workshop de arta actorului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...