Noutati :

Patru avocati din Timisoara si-au depus candidaturile pentru functia de decan al Baroului Timis

16 septembrie, 2012 - 09:07 AM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
1

TIMISOARA. Consiliul Baroului Timis a evaluat candidaturile la functia de decan al acestei organizatii profesionale de interes public si, in perspectiva alegerilor generale din data de 25 septembrie, le-a validat pe toate. Astfel, conform raportului intocmit in baza Regulamentului de Desfasurare a Adunarii Generale Elective si a Statutului Profesiei de Avocat, membrii consiliului au constatat ca s-au depus un numar de patru candidaturi, impotriva carora nu s-au formulat nici un fel de opozitii, si ca toti cei patru aspiranti la functia de decan al Baroului Timis indeplinesc conditiile de participare la alegeri.

Prin urmare, candidaturile avocatilor Calin Bot, Cristian Clipa, Anton Iuhas si Valeriu Rauta au fost validate, iar in data de 25 septembrie acestia vor incerca sa-si convinga colegii sa-i voteze. Totusi, dintre cei patru, Cristian Clipa se pare ca a „furat startul” competitiei si ca pleaca in cursa cu un usor avantaj, dupa ce actualul decan, Lazar Gruneantu, a declarat ca-l sustine neconditionat si ca spera sa-l urmeze in functie.

Desi e prea devreme sa afirmam ca va fi un candidat sau mai multi la sefia baroului, vreau sa avertizez pe oricine ca este foarte greu sa manipulezi votul a 800 de avocati. Fiecare are dreptul sa candideze, sunt avocati tineri foarte bine pregatiti, care pot reprezenta interesele colegilor. Pe de alta parte, n-am ascuns si nu ascund faptul ca am mare incredere in domnul avocat Cristian Clipa”, ne-a declarat Lazar Gruneantu in toamna anului trecut, cand l-am intrebat despre eventualul sau succesor. Pe de alta parte, trebuie spus ca la nivelul membrilor Baroului Timis s-au sedimentat, deja, anumite optiuni la votul final, motiv pentru care cei aproape 800 de avocati s-au grupat in functie de simpatii.

Cristian Clipa este tanar, un foarte bun profesionist, dascal la Facultatea de Drept si cred ca va obtine functia de decan. A venit vremea ca si noul val de avocati sa-si impuna candidatul la sefia baroului”, spune Florin Kovacs, unul dintre sustinatorii lectorului universitar Cristian Clipa. „Sunt convinsa ca Valeriu Rauta are cele mai mari sanse! A fost membru in consiliul baroului atatia ani si cred ca, in sfarsit, i-a venit randul si la functia de decan. il vom vota foarte multi avocati. Si ceilalti candidati sunt valorosi, insa nu cred ca vor avea timpul necesar sa fie prezenti la barou pentru a rezolva problemele avocatilor. Domnul Rauta a demonstrat de atata timp ca poate fi la dispozitia noastra, ca este preocupat ca lucrurile sa mearga bine”, a precizat Carmen Obarsanu, una dintre sustinatoarele candidaturii lui Valeriu Rauta.

Spre deosebire de cei doi, Calin Bot are sustinerea mai multor judecatori din Palatul Dicasterial, in timp ce Anton Iuhas se bazeaza pe cei 15 ani de experienta la bara. De remarcat ca doi dintre greii avocaturii din Timis, care puteau face diferenta la urne, Petre Petrisor si Radu Motica, au renuntat la ideea de a mai candida.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. cred ca va iesi Motica… aaa, scuze, domnisorul Clipa