Noutati :

Panouri de protectie in sali, nimeni nu se apropie de judecatori si grefieri. Cum se desfasoara procesele la Timisoara in pandemie de coronavirus. Video

22 mai, 2020 - 10:02 AM
Autor: Redactie      
Categorie: JUSTITIE
2

TIMISOARA. Coridoarele Palatului Dicasterial, care adaposteste instantele timisene, altadata intesate de oameni, sunt aprope pustii. Au fost luate masuri fara precedent in pandemia de COVID 19, iar numarul proceselor este in continuare redus, chiar si dupa ridicarea starii de urgenta.

Accesul in cladire se face doar cu programare, cu masca de protectie pe fata si dupa masurarea temperaturii de catre jandarmi.

In fata Palatului Dicasterial au fost infiintate cai de acces diferite pentru justitiabili. Au fost organizate fluxuri separate pentru intarea si iesirea din caldire, iar modificari insemnate sunt si in salile de judecata.

Am montat panouri de plexiglas la biroul procurorului, iar accesul la masa judecatorilor si a grefierului a fost restrictionat. Practic, avocatii si justitiabilii nu se mai pot apropia de masa judecatorilor si grefierului„, explica Adriana Stoicescu, presedintele Tribunalului Timis.

Magistratii care intra in sala primesc zilnic o masca de protectie, dar si manusi. Avocatii au fost sfatuiti sa trimite prin mijloace electronice solicitarile, iar durata pentru studiul dosarelor nu are voie sa depaseasca 15 minute.

Mai mult, lista cu intervalele orare ale sedintelor se publica pe pagina de internet a instantelor de judecata, iar la intervale regulate de timp se intrerup procesele pentru aerisirea salilor. Cat priveste procesele, magistratii spun ca vor recupera cele 2 luni cand pe rol nu au intrat decat dosarele urgente.

Vom tine sedintele care au fost suspendate pe durata starii de urgenta, astfel incat intreg angrenajul de dosare, de litigii ramase nesolutionate pana acum sa apuce sa fie solutionate pana la scurta vacanta judecatoreasca„, spune Cristian Pup, judecator la Curtea de Apel Timisoara.

VIDEO: George Stefanita

Pentru a evita orice aglomerare pe holurile ori in incaperile Palatului Dicasterial, magistratii timisoreni au mai anuntat ca vor sa digitalizeze serviciile de arhiva.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. o planeta de sclavi penibili

  2. K lumea doamna!! Puneti i pe magistrati la colt si pe cei care au treaba in instanta sa vb din pragul usii, pe rand si daca se poate neintrebati!!