Noutati :

Orasul Deta isi face parc industrial cu bani europeni. Vor fi create noi locuri de munca si vor veni mai multi bani la bugetul local

25 mai, 2011 - 02:56 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ECONOMIC
4

DETA. Orasul Deta poate concura, de acum inainte, cu Sannicolau Mare! Deta va avea un parc industrial in care sunt asteptati marii investitori, va oferi noi locuri de munca oamenilor din zona si asteapta sa adune la buget cat mai multi bani.

Proiectul castigat de Deta este in colaborare cu comuna Plandiste din Serbia, prin programul IPA Romania-Serbia si se numeste „Centre suport de dezvoltare a IMM-urilor in localitatile Plandiste si Deta”. Valoarea totala a proiectului este de 350.740 euro, din care 140.740 euro reprezinta bugetul alocat Detei. Durata proiectului este de 12 luni, timp in care se vor face studiile de fezabilitate si proiectul construirii parcului tehnologic si industrial.

„Pentru crearea parcului industrial trebuie sa gasim si investitori, iar acestia nu vor veni pe orice teren, deoarece noi avem deja infrastructura pusa la punct din toate punctele de vedere. Putem spune ca suntem deja in concurenta cu Sannicolau Mare, la Deta nu lucreaza numai cine nu vrea”, a declarat Petru Roman, primarul din Deta.

La Deta traiesc 80.000 de oameni, iar somajul este de doar 2%. Aici sunt 4 fabrici mari la care lucreaza muncitori adusi din localitatile invecinate.

Parcul industrial de la Deta urmeaza sa fie contruit pe 22 de hectare de teren pe care Primaria de aici le va pune la dispozitie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Metropola Deta nu are nici macar 8.000 de locuitori! In plus poza e foarte veche…

  2. 80 000 OAMENI LA DETA SUNTETI CRETINI ?

  3. C e jurnalisti sunteti voi ma ? de ati scos 80 000 sunteti nebuni tata apucativa de alta meserie

  4. deta are 9000 locuitori de unde 80 000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!