Oraselul care i-a luat fata Timisoarei si face economii insemnate la factura de curent. Cum e posibil?

TIMIS. Economie la iluminatul public si factura cu 10% mai ieftina. Asta si-a propus si chiar a reusit orasul Deta din judetul Timis prin proiectul „Green Lihgts for Safety and Sustainable of Roads”, realizat din fonduri europene.

La Deta s-au montat 50 de stalpi de iluminat public care functioneaza cu energie solara in zonele de blocuri Targu Mare si Elena Ghenescu.

Dupa ce am montat cei 50 de stalpi cu panouri solare, factura pe care administratia locala o plateste pentru iluminatul public a scazut cu 9,4%, in conditiile in care economia la care ne-am angajat prin proiect a fost de 8%. Iată ca am reusit sa obtinem rezultate mai bune decat cele preconizate initial si sunt sigur ca acest procent va fi mai mare la primavara pentru ca pe perioadă iernii noaptea e mai lunga si se consuma mai mult curent pentru iluminatul public”, a spus asistent managerul proiectului, Ioan Iovan.

deta-iluminat-energie-solara (5)

Dupa 3 luni de la montarea stalpilor de iluminat cu panouri solare, orasul Deta a economisit 4200 de KW/ora fapt care inseamna si o reducere a emisiilor de dooxid de carbon generate de producerea energiei electrice pe cale conventionala.

Proiectul isi propune modernizarea sistemelor de iluminat public din orasele Vrset (Serbia) si Deta prin utilizarea ultimelor tehnologii de iluminare, inclusiv a surselor de energie regenerabila.

Lucrarile la Deta, in cadrul acestui proiect, au costat 205.278,53 euro

CITESTE SI: Oraselul care i-a luat fata Timisoarei! De azi-noapte, strazile sunt iluminate cu energie de la soare. A fost pus in functiune un sistem revolutionar. FOTO!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa vedeti ce se va intampla in Timisoara daca Robu mai prinde un mandat : se va folosi teleportarea in transportul in comun, Picart director la RATT. Probabil exista deja un studiu de fezabilitate.

  2. „i-a luat fata Timisoarei”…………..pe dracu……!!!!