Noutati :

Oraselul ca-n filme de la Timisoara, Openville, cel mai mare pol de business, retail si entertainment din vestul Romaniei, in linie dreapta. Cand se inaugureaza

20 noiembrie, 2017 - 11:25 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
6

TIMISOARA. Openville, pe scurt: 100.000 mp spaţii office, 47.000 mp de retail, 100 de magazine noi, cel mai mare parc suspendat din România.

Ansamblul Openville Timişoara, cel mai mare proiect cu destinaţie mixtă din vestul României, va fi inaugurat în trimestrul patru al anului viitor, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare. Proiectul, care integrează actualul Iulius Mall Timişoara, va cuprinde funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment şi este realizat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe.

Prima etapă de dezvoltare care urmează să fie inaugurată în T4/2018 va include 100.000 mp de birouri clasa A, o suprafaţă adiţională de 47.000 mp de retail faţă de mall-ul existent, un parc de 55.000 mp, un pasaj subteran destinat traficului auto şi peste 1.500 de noi locuri de parcare, amenajate într-o parcare supraetajată şi una subterană.

Noi ancore şi un parc de 55.00o mp, atracţiile zonei de retail

Ansamblul Openville va gravita în jurul Iulius Mall Timişoara, căruia i se va adăuga, în prima etapă, o suprafaţă suplimentară de 47.000 mp, ajungând la un total de 118.000 mp închiriabili. Lucrările vor fi demarate până la finele acestui an. Timişorenii vor descoperi la Openville numeroase opţiuni de petrecere a timpului liber, un nou mix de branduri, peste 100 de magazine noi, restaurante şi cafenele tematice, un nou concept de cinema şi cel mai mare loc de joacă pentru copii. În acest sens, au fost semnate contracte pentru noi ancore şi locaţii, retailerii urmând a fi comunicaţi în perioada următoare.

O ancoră importantă şi cea mai aşteptată noutate va fi parcul de 55.000 mp. Zona verde din centrul Timişoarei va fi cel mai mare parc suspendat din ţară şi va fi amenajat, din primăvara anului 2018, peste parcarea subterană a ansamblului. Parcul va include peste 1.000 de arbori maturi şi 20.000 de arbuşti proveniţi de la pepiniere din nordul Italiei. Transportul vegetaţiei către Timişoara se află în plină desfăşurare, toţi copacii urmând să fie livraţi până la finalul acestui an.

Parcul va include şi un lac, piaţete pentru evenimente, un carusel pentru copii, dar şi cafenele şi restaurante, ideale pentru întâlniri cu prietenii şi relaxare după orele petrecute la birou.

Realizări de până acum: două clădiri office şi o parcare supraetajată cu 910 locuri

Openville Timişoara va fi polul de business al regiunii, reunind clădirile de birouri aflate sub brandul United Business Center (UBC). La momentul finalizării primei etape, componenta de birouri va include o suprafaţă de 50.000 mp în operare (în clădirile UBC 1, UBC 2 şi UBC 3) şi alţi 50.000 mp în construcţie (în clădirea UBC 0).

Până în prezent, au fost finalizaţi 18.000 mp (în clădirea UBC 2), alţi 13.000 mp vor fi livraţi în luna decembrie (în clădirea UBC 1), iar 19.000 mp se află în construcţie şi vor fi finalizaţi anul viitor (în clădirea UBC 3).
Imobilul UBC 0, cu o suprafaţă de 50.000 mp închiriabili, va fi cea mai înaltă clădire din România (27 de etaje şi 155 de metri înălţime). Pe lângă spaţii de birouri, UBC 0 va include magazine, restaurante şi săli de conferinţă. Lucrările vor fi demarate la începutul lui 2018, iar la momentul inaugurării primei etape de dezvoltare clădirea se va afla în stadiu de edificare.

Prima etapă înseamnă şi crearea a 1.500 de noi locuri de parcare, ce se vor regăsi într-o parcare supraetajată (aflată în curs de finalizare) şi într-una subterană (lucrările vor fi demarate la începutul lui 2018). Acestea se vor adăuga locurilor deja existente la Iulius Mall. În total, la finalul edificării proiectului Openville, clienţii vor avea la dispoziţie 4.068 de locuri de garare.

Ansamblul mixt Openville va conduce la o dezvoltare importantă la nivelul infrastructurii rutiere din centrul Timişoarei, prin realizarea unui pasaj subteran. Acesta va fluidiza traficul şi va conecta două artere principalele ale oraşului. Amenajarea pasajului va începe în ianuarie 2018.

***
A doua etapă a proiectului Openville Timişoara va presupune dezvoltarea a aproximativ 85.000 mp de spaţii office (în alte patru clădiri) şi a 25.000 mp de spaţii de retail, în funcţie de cerinţele pieţei.
Openville reprezintă o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro, cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul de real estate din vestul ţării.

• Office: 100.000 mp – 4 clădiri (etapa 1); 85.000 mp – 4 clădiri (etapa 2)
• Retail: 47.000 mp (etapa 1); 25.000 mp (etapa 2). Total (inclusiv Iulius Mall): 143.000 mp
• 100 de locaţii noi, 450 de magazine în total
• Restaurante şi cafenele tematice cu privelişte spre parc
• Parc suspendat de peste 55.000 mp
• Locuri de parcare: 4.068 (parcări subterane şi supraetajate)Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sa se noteze marcajul din noul sens…sa nu apara discutii ca la Jiul!

  2. Bah, astia fac parc deasupra cimitirului. Au inlocuit crucile cu pomi. 🙂

    • O sa avem un mall bantuit 🙂

  3. Daca complexul ar cuprinde si o componenta de rezidential – apartamente – pe locul fostei fabrici de ciment (actuala parcare terana de peste drum) – loc care chiar arata dezolant cu fieraturile alea monstruoase – ar fii un adevarat cartier unic in Europa de Est ca dezvoltare, locatie si facilitati. Felicitari dezvoltatorilor!

    • Sunt sigur că o să existe proiecte pe viitor și acolo.

  4. Va arata super tare zona + pasaje subterane + birouri la fosta Poligrafie – vei uita ca esti in Romania! Daca pe fosta fabrica de ciment de vis-a-vis s-ar face si acolo un proiect ar fii o cadopera