‘Operatiunea Lego’, in plina desfasurare la intersectia Calea Bogdanestilor cu Cetatii, la Timisoara. Imagini de pe santier, cu 9 luni inainte de termenul de finalizare. Video

TIMISOARA. Muncitorii care se ocupa de modernizarea bulevardului Bogdanestilor mai au 9 luni la dispozitie sa termine lucrarea, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura cu bani europeni care se deruleaza la Timisoara.

CITESTE SI: Inca o mini padure urbana se amenajeaza in Timisoara. Prima nu impresioneaza, deocamdata 

CITESTE SI:
Intersectia Gheorghe Lazar cu Cetatii se va inchide partial doua saptamani, la Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Video

Dupa interventiile la retelele de apa, canal si bransamente, retelele electrice, fibra optica si camine de vizitare, precum si amenajarea fundatiilor pentru stalpii de sustinere a liniei de contact pentru tramvaie, desfasurate peste vara, in toamna, s-a trecut la o noua etapa in santier, aceea de amenajare a terasamentelor viitoarelor linii de tramvai, operatiune care a decurs anevoios si la care inca este mult de lucru.

Zona asupra careia s-a aplecat cu precadere constructorul in ultimele saptamani a fost intersectia cu bulevardul Cetatii, iar zilele acestea s-au montat mai multe elemente de linie cale, exact ca in celebrul joc de lego.

Aceasta noua configuratie a intersectiei face posibila legatura prin linia de tramvai, intre Torontalului si viitorul Pasaj Solventul, care e in lucru.

Ultimele imagini de pe santier, filmate de la inaltime cu drona, ne-au fost trimise de un cititor fidel opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

***

Va reamintim, santierul din Calea Bogdanestilor a inceput inca din primavara lui 2021, in luna martie. La finalul lucrarilor strada se va transforma intr-un bulevard cu linii de tramvai inierbate.

Se reabiliteaza linia cale, care va fi dubla, si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie, se largeste la 2 benzi pe sens carosabilul, se amenajeaza trotuare, piste pentru biciclete si zone verzi.

Modernizarea Caii Bogdanestilor si a statiilor STPT de pe traseul tramvaiului 5 aduce si o premiera la Timisoara. De-a lungul bulevardului, in cele 7 statii, vor fi montate automate pentru bilete.

Termenul de executie a lucrarii pe Bogdanestilor este de 28 de luni, astfel ca noul bulevard trebuie sa fie gata in august 2023.

Transformarea completa a Caii Bogdanestilor costa de 98.100.00 fara TVA, adica putin peste 24 de milioane de euro, bani proveniti in mare parte din fonduri europene obtinute in 2019 de catre Primaria Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Din drona se vede mai bine imaginea arhitecturala demnă de India și Africa.

  • Casele sunt acolo de multi ani, de pe vremea cand intersectia era dintre doua strazi aproape neamenajate si folosita de 1 masina si 10 biciclete pe ora. Cine a proiectat cladirea ArtHomes de pe colt pare sa fi consumat multe etnobotanice, nu se aliniaza cu Bogdanestilor de loc, iar cu Cetatii… exista o tendinta, dar n-a chiar iesit.

 2. Liniile de tramvai inierbate si parcul Padurea Verde vor fi calculate ca fiind spatiu verde al orasului ca sa dea bine in statistici dar pe spatiile virane in loc sa se amenajeze parcuri si vor da in continuare autorizatii de constructie. Practic nu se face nimic pentru a creste calitatea vietii in oras ci doar spoiala sa dea bine pe hartie.

  • de acord cu padurea e ca doar pentru statistici (multumim robu), dar iarba aia face si ea ceva, tine praful acolo, adica un pic creste calitatea vietii.
   pentru a primi autorizatie de constructie, poti fi obligat sa bagi si ceva spatii verzi.

 3. Stadiul, cel putin in partea care merge spre malul Begai, este absolut incipient, mobilizare pe santier=ZERO!
  Asta e blestemul tuturor santierelor din Timisoara:costa enorm, dureaza foarte mult iar rezultatul este mediocru!

 4. Ca și cum nu era absolut insuficientă calea de rulare rutieră, a mai redusă și cu cel mai retrograd sistem de transport, cel feroviar!

 5. Mai duceti-va la dracu sau mutati-va in alt oras .Cind nu se face va lamentati tot timpul,cind se face tot nu va convine!!!Cind o sa platit 13000 de dolari impozit pe casa pe an asa cum am vazut la varul in Orlando Florida atunci eventual sa comentati.