Noutati :

Olimpiada Nationala de Informatica a debutat oficial: cei mai buni programatori liceeni sunt la Timisoara FOTO

31 martie, 2013 - 07:26 PM
Autor: Catalin Radu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Opera Nationala Romana s-a umplut de informaticieni, dar nu pentru vreo piesa de teatru jucata in limbaj binar. Duminica seara a avut loc deschiderea oficiala a Olimpiadei Nationale de Informatica 2013.

Dupa cuvantul de deschidere, sustinut de reprezentantii Ministerului Educatiei, ai universitatilor timisorene si autoritatilor locale, liceenii au avut parte de un spectacol cu trupe de dans de la Palatul Copiilor din Timisoara, Incanto Quartetto si o trupa de percutionisti de la Liceul de Arta ‘Ion Vidu’. Tinerii informaticieni s-au distrat si au aplaudat fiecare moment al artistilor, iar micile stangacii ale celor care manipulau recuzita au fost taxate, amuzant, cu aplauze de-a dreptul furtunoase.

Luni dimineata, la liceele Grigore Moisil si C. D. Loga incepe lupta propriu-zisa pentru podiumul competitiei. Castigatorii premiilor intai vor fi recompensati, pentru fiecare clasa, cu cate 1.000 de lei. Vor mai fi acordate, de asemenea, numeroase produse, de la iPad-uri si pana la stick-uri USB.

‘Cred ca va fi greu! Am venit sa castig, sa vedem daca voi si reusi’, a spus Kurko Mihaely, concurent din judetul Harghita.

‘Ma astept ca subiectele sa fie de dificultate medie. Teoretic, as vrea sa si castig. Orasul mi se pare foarte frumos, l-am mai vizitat si cu alta ocazie’, a spus Beatrice Mesadia, din Brasov.

Francezii vaneaza creiere de la olimpiada

Unul dintre premiile cele mai vizate de elevi este cel de excelenta, oferit de Institutul National de Cercetare in Informatica si Automatica din Franta, in colaborare cu Ambasada Frantei in Romania. Mai exact, cinci dintre cei mai buni 30 de concurenti de la olimpiada (clasele X – XII), vor fi selectati in urma unui interviu pentru a participa la o sesiune de prezentare a oportunitatilor de studiu universitar in Hexagon.

‘Francezii sunt foarte interesati sa selecteze, bineinteles, daca si participantii la sesiunile de prezentari opteaza pentru asta, din randurile celor mai buni absolventi ai nostri, viitori studenti, masteranzi si doctoranzi. Intentia lor este sa le prezinte oferta de studiu la fata locului, programul este foarte dens si cuprinde numeroase vizite in universitati, prezentari de tehnologie de ultima ora si facilitati de natura materiala oferite pentru a atrage absolventii romani’, a declarat Nusa Dumitriu-Lupan, inspector general in cadrul Ministerului Educatiei.

‘Peste 300 de tineri isi masoara fortele in domeniul informaticii la Timisoara. Olimpiada este un eveniment foarte important pentru noi, pentru ca acesti copii vor cunoaste orasul si, in acelasi timp, vor cunoaste ca si concurenti elevi din orasul nostru. Sa speram ca rezultatele reprezentantilor Timisului vor fi bune’, a precizat si Cornel Petroman, inspector scolar general in Timis.

Foto: George MorganInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...