Noutati :

O singura oferta pentru proiectare. Se reamenajeaza intersectia DN Timisoara – Arad cu drumul de Sanandrei pentru conexiunea cu viitoarea descarcare de pe Autostrada Vestului

3 iunie, 2022 - 08:41 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
2

TIMISOARA. In vreme ce lucrarile la viitoarea descarcare de pe Autostrada Vestului, la Sanadrei, merg cu viteza melcului, se fac pregatiri pentru reconfigurarea intersectiei cu Drumul National Timisoara – Arad.

CITESTE SI: Dupa 8 ani de santier, incep lucrarile suplimentare la noua cladire a Spitalului de Copii din Timisoara. Se racordeaza la Colterm si se recompartimenteaza cu 1 milion si jumatate de euro 

La licitatia lansata de catre Consiliul Judetean Timis pentru proiectare s-a inscris o singura firma. Este vorba de IRICONSTRUCT, avand 3 subcontractanti.

Oferta a intrat in evaluare tehnica, iar daca va fi declarata castigatoare, firma trebuie sa realizeze Studiul de Fezabilitate, Studiul geotehnic, cel topografic, expertiza tehnica si alte documentatii, inclusiv cadastrale, in vederea obtinerii autorizatiilor, respectiv a exproprierilor necesare amenajarii intersectiei DJ 692 cu DN 69.

Valoarea estimata a contractului este de 106.000 lei fara TVA, adica aproximativ 25.000 de euro cu TVA.

In acest rastimp, pe traseul viitoarei descarcari gradul de realizare este de 0%, aceasta, desi, soseaua de 10 km ar trebui sa fie gata in martie anul viitor.

In aprilie, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu il ameninta pe antreprenor cu rezilierea contractului, dar degeaba. Nu s-a miscat nimic notabil de atunci pe santier.

Stau marturie imaginile filmate pe traseu in urma cu cateva zile.

CITESTE SI: Ar trebui sa fie gata in martie anul viitor, insa nici vorba de lucrari ‘in forta’ la cea de-a treia descarcare de pe Autostrada Vestului la Timisoara. Imagini dezolante de pe santier, sub amenintarea ruperii contractului. Video

Printre putinele interventii facute pe traseu s-au numarat decopertari de strat vegetal si niste masuratori topografice, toate pentru… organizarea de santier.

***

Va reamintim, contractul pentru construirea noii descarcari de pe Autostrada Vestului la Timisoara a fost castigat de italienii de la Todini Construzioni Generali S.p.A., aceasta fiind si singura companie care a depus o oferta in vara anului 2020. Lucrarea a fost adjudecata la pretul de 189.571.920,62 de lei (fara TVA), adica aproximativ 46 de milioane de euro cu TVA, iar perioada de garantie a lucrarii este de 7 ani.

Traseul drumului de legatura incepe cu 300 m inaintea intersectiei existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier si se dezvolta pe directia Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de aproximativ 10 km.

Clasa tehnica a drumului de legatura este II, iar viteza prevazuta in proiect pentru acest drum este de 100 km/h.

Durata de executie a contractului, iscalit inca din ianuarie 2021, este de 24 de luni, din care 6 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor.

Aceasta inseamna ca termenul de finalizare este martie 2023.

Drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Obedienta autoritilor in fata strainilor se manifesta in acest fel. In alte tari isi fac treaba, la noi nu. Oare de ce ?

    • Pentru ca in alte tari exista penalități pentru fiecare zi de întârziere , iar amânările se fac pe baza unei analize tehnice, , nu pe baza “cit de mare e șpagă data….”