O noua victorie in instanta pentru Ioan Garboni. Administratia Fritz, obligata sa suspende concursul pentru functia de director la Filarmonica din Timisoara

TIMISOARA. ‘Executat’ de la conducerea Filarmonicii de Administratia Fritz, directorul Ioan Garboni, mai castiga o batalie in instanta pana la incheierea proceselor deschise pe rol. Aceasta dupa ce Primaria Timisoara a incercat chiar si recuzarea judecatorilor pe motiv ca ar fi fost candva in sala la concertele organizate la Filarmonica Banatul pe cand institutia era sub conducerea lui Ioan Garboni.

Instanta ‘dispune suspendarea executarii Dispozitie nr. 721/09/06/2001 a Primarului Municipiului Timisoara privind aprobarea masurilor de organizare a concursului de proiecte de management pentru Filarmonica Banatul Timisoara, pana la pronuntarea instantei de fond. Obliga paratii in solidar la plata catre reclamant a sumei de 1240 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata‘, se arata in hotararea de luni a Tribunalului Timis. Aceasta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in 5 zile de la comunicare.

Cu alte cuvinte, concursul anuntat de administratia Fritz pentru postul de manager al Filarmonicii, la care s-au inscris deja 5 doritori, dintre care unul deja respins, trebuie suspendat. Competitia era programata pentru zilele de 26 si 27 iulie, cand aveau sa fie sustinute proiectele de management propuse, apoi afisate rezultatele, iar pana in 3 august depuse contestatiile. Rezultatele finale erau prevazute a fi anuntate in 6 august.

Va reamintim, directorul Filarmonicii Banatul, ‘executat’ de administratia Fritz care a impus in comisia de evaluare a activitatii acestuia un medic veterinar, consilierul USR PLUS care a promovat hotararea de interzicere a hranirii porumbeilor in oras, a obtinut inca de acum doua saptamani un prim castig de cauza la Tribunalul Timis.

Ioan Garboni a primit in luna mai nota 8.70 la evaluare, care, fiind cu 30 de sutimi sub 9, il impiedica sa mai depuna un nou proiect de management pentru a putea ramane la conducerea institutiei.
De altfel, cele mai mici note i le-a acordat chiar veterinarul de la USR PLUS Razvan Stana, presedinte al Comisiei de Cultura si Invatamant din cadrul Consiliului Local. Acesta i-a evaluat managementul alaturi de un director interimar de la Brasov si un alt manager de la Satu Mare, care n-au mai jurizat pe cineva pana la directorul Filarmonicii Banatul.

Dupa ce a depus o contestatie, Ioan Garboni s-a adresat instantei. Judecatorii au stabilit ca e ilegala aprobarea acestei evaluari.

Magistratii de la Tribunalul Timis au decis miercuri ca se „admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratilor Municipiul Timisoara si Consiliul Local al Municipiului Timisoara si, in consecinta, respinge cererea formulata in contradictoriu cu acesti parati, ca fiind introdusa impotriva unor persoane fara calitate procesuala pasiva. Admite cererea formulata in contradictoriu cu paratul primarul Mun. Timisoara. Suspenda executarea Dispozitiei nr. 631/17.05.2021, emisa de parat pana la solutionarea definitiva a actiunii inregistrate in dosar nr. 2618/30/2021 al Tribunalului Timis. Obliga paratul la plata cheltuielilor de judecata catre reclamant, in cuantum de 1190 de lei„, se arata in decizia judecatorilor de la Tribunalul Timis, Sectia Contencios Administrativ de acum doua saptamani.

***

Va reamintim, Ioan Garboni a contribuit in mod insemnat la promovarea artistilor acestei institutii si a muzicii clasice, organizand mai multe concerte in spatii neconventionale, in Padurea Verde, pe pista Aeroportului Timisoara, in fata Catedralei Mitropolitane, pe Canalul Bega, in santier, in intersectia de la Balcescu, la Manastirea Sag, in unitatea militara, in penitenciar, pe Podul de la Portile de Fier, toate in premiera nationala.

Directorul Filarmonicii Banatul a fost initiator a sapte recorduri Guinness Book in Timisoara – doua realizate: macheta functionala a avionului lui Traian Vuia, cu care a facut o Caravana Europeana Vuia 100 de ani si a expus aparatul de zbor la Montesson – Paris si la Muzeul Aerului din Orly, cu ocazia centenarului Traian Vuia, astazi acesta aflandu-se la Aeroportul Timisoara, dar si a uriasei halbe de bere din metal, cea mai mare din lume, amplasata la Fabrica din Timisoara.
A fost organizator a mai multor concerte simfonice in Pestera Romanesti.
In urma cu cativa ani, a renovat cu ajutorul voluntarilor Gradina de Vara a Filarmonicii.
In ultimii ani, directorul Filarmonicii Banatul s-a lovit de mai multe contestatii ale sindicatului din institutie, dupa ce a impus o serie de masuri mai drastice privind reorganizarea activitatii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. dani spune:

  toti romanii asteapta reforme…cu dinozaurii astia pe care nimeni nu-i poate schimba…reforma 0

 2. Anton Kovacs spune:

  Toți românii așteaptă reforme și schimbarea dinozaurilor, dar nici un român nu va fi de acord ca un vânzător de medicamente pentru găini să aibă dreptul de a judeca calificarea profesională a unui.

 3. Violoncel spune:

  Bravo domnule Garboni! Va tin pumnii in continuare in lupta pe care o duceti cu … nesimtirea!

 4. anonim spune:

  Totul trebuie facut legal si tinand cont de normalitate.
  Intr-o lume civilizata un om poate fi judecat/evaluat profesional doar de catre cineva cu o pregatire cel putin egala cu a lui.
  Oricine se poate da cu parerea dar asta nu inseamna ca e de luat in seama.