O gradina verticala in Piata Operei din Timisoara, concerte rock, hip-hop și DJ, in deschiderea Capitalei Europene a Culturii. Programul evenimentului

TIMISOARA. In 17-19 februarie 2023 va avea loc deschiderea anului Timisoara Capitala Europeana a Culturii. Vor fi o serie de evenimente, de la expozitii la instalatii de arta, pana la concerte. Insa, niciun nume rezonant pentru publicul timisorean nu a fost invitat sa participe la acest eveniment.

CITESTE SI: Eroii nu mor niciodata. Comemorarea Revolutiei din 1989, la Timisoara: Candele aprinse, concerte rock si folk, proiectii de filme 

Cinci expozitii vor putea fi vizitate in debutul Capitalei Europene a Culturii:

– Inventii si magie – epozitia Victor Brauner – 150 de lucrari dintre care 40 sunt imprumutate de la colectia Centrului Pompidou – Muzeul de Arta Timisoara
– Expozitia Chronic desire – Sete cronică – va fi in 4 spatii – Comenduirea Granizoanei, Bastion Theresia, Palatul Stefania si Muzeul de Transport Public
– Expozitia Tu esti un alt eu, o catedrală a corpului de Alina Pintilie – Kunsthulle Bega
– Expoziție Mircea Nicolae – Comenduirea Garnizoanei Timișoara
– Grădină verticală – instalație Urbană MAIO Architects (Barcelona) – Piața Victoriei.

Programul, spun organizatorii, a fost gandit in jurul a trei valori: un oras deschis, curajos si divers.

Spectacolul de deschidere este programat in Piata Unirii unde pe scena vor fi concerte sustinute de DJ, dar si concerte rock si hip-hop.

Seara incepe cu Doctorul Sinteza si K-lu care au si o colaborare cu Alyona Alyona, o artistă din Ucraina. Apoi va fi un spectacol de dans aerian sustinut de trupa More Experience din Spania. Urmeaza Taraf de Caliu cu o serie de invitati surpriza.

În Sala Capitol a Filarmonicii Banatul va avea loc un concert sustinut de piantistul olandez Josep Beving, iar in deschidere un concert sustinut de Andrei Irimia. De asemenea, vor mai fi alti artisti din Ungaria sau Slovenia.

Programul complet va fi actualizat pe site-ul opening.timisoara2023.eu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Ce activități o sa aiba loc in multiplexity de la fostul depou?

  2. Pride TM de ce nu mentionati in articol?

    • ca aia nu tine de cultura, la fel cum nu e mentionat targul de pasti sau evenimentele sportive.
      daca aveai putina ‘cultura’ intelegeai singur :))

  3. Apreciem intentia multiculturalismului pe care se marjeaza in programul Tm2021-2023 insa nu intelegem lipsa de viziune a „organizatorilor”in a organiza la cote inalte un adevarat moment artistic de deschidere al Tm2023. Ne intrebam in ce directie se vor „scurge” bugetele alocate daca nu creeaza atractivitate si nu polarizeaza atentia Romaniei asupra acestui moment extrem de importat dar speram ca nu unicul de acest fel.Timisoara Capitala Culturala ar trebui sa fie sinonima cu „trip to Timisoara”