Nu mai sunt bani europeni pentru structurile de sprijinire a afacerilor din vestul tarii

In Regiunea Vest, finantarea nerambursabila solicitata prin proiectele aflate in proces de evaluare depaseste cu 98,79% valoarea totala alocata pentru sprijinirea afacerilor locale! Din acest motiv, din februarie, nu se mai primesc cereri de finantare.

Depunerea de cereri a fost suspendata pe domeniul major de interventie 4.1 „Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala”, la solicitarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional (AM POR). Componenta va fi oprita din data de 8 februarie 2011, ora 12:00.

Alocarea financiara  pentru acest domeniu major de interventie pentru Regiunea Vest este de 27,81 milioane euro, iar valoarea nerambursabila solicitata a celor 17 proiecte contractate sau aflate in procesul de evaluare/precontractare este de 55,28 milioane euro. Astfel, valoarea solicitata a celor 17 proiecte depuse si aflate in diferite etape de evaluare, selectie sau contractare depaseste cu 27,47 milioane euro valoarea alocata, respectiv cu 98,79%. Aceste date sunt in conformitate cu situatia AM POR de la data de 14 ianuarie 2011 iar valorile prezentate au fost calculate la cursul Inforeuro din luna decembrie a anului 2010, conform caruia 1 euro valoreaza 4, 2943 lei.

Proiectele aflate in rezerva vor putea fi finantate in conditiile in care se disponibilizeaza sume in cadrul acestui domeniu major de interventie pentru Regiunea Vest.

In Regiunea Vest, domeniul major de interventie 4.1 „Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala”, este cel de-al optulea domeniu al Regio – POR pentru care se suspenda depunerea de proiecte.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.