Noi locuri de parcare si schimbari in circulatie, la Aeroportul International Traian Vuia Timisoara

TIMISOARA. Aeroportul International Timisoara va deschide, marti – 19 iunie 2018, de la ora 10.00, noua parcare amenajata in partea dreapta a drumului judetean de legatura cu aeroportul.

In total, aproximativ 200 de noi locuri de parcare vor fi disponibile in parcarea Aeroportului, pe langa cele aproximativ 1000 de locuri existente deja, din care aproximativ 280 sunt destinate angajatilor si colaboratorilor).

Noua parcare amenajata a costat aproximativ 300.000 de euro, incluzand constructia parcarii si realizarea sistemului tehnic de management, inclusiv bariere si automate de plata a parcarii. Investitia a fost realizata exclusiv din fonduri proprii. in incinta parcarii pot parca autoturisme, dar sunt prevazute si 6 locuri destinate stationarii autocarelor.

„Dupa punerea in functiune a acestei noi zone de parcare, Aeroportul Timisoara ajunge sa puna la dispozitie in total aproximativ 1100 de locuri de parcare. Ne-am dorit sa finalizam si sa dam in folosinta aceasta parcare in luna iunie, pentru a pune la dispozitia pasagerilor locuri suplimentare in special in perioada sezonului de vara cand traficul aerian creste. Parcarea va fi accesibila si saptamana viitoare, in timpul mitingului aerian”, a declarat directorul AIT, Daniel IDOLU.

„Aceasta investitie este benefica deoarece face parte dintr-un program mai amplu de dezvoltare a Aeroportului Timisoara. Pentru Ghiroda, aeroportul este o societate importanta, care si desfasoara activitatea pe raza comunei noastre. Investitia este realizata pe terenul ce apartine Primariei Ghiroda si a fost concesionat de administratia Aeroportului Timisoara”, a declarat Ionut Stanusoiu, primarul comunei Ghiroda.

Odata cu deschiderea noilor facilitati de parcare, vor fi suplimentate si numarul de intrari si iesiri in/din parcare si vor fi schimbate fluxurile de circulatie, pentru a asigura un flux optim al autoturismelor. Astfel, intrarea in Parcare se va face prin parcarea noua, situata in partea dreapta inainte de sensul giratoriu, iar iesirea se va asigura prin cele trei bretele de acces din sensul giratoriu.

Tariful pentru parcare ramane neschimbat, respectiv 2,5 lei/30 de min, insa pasagerii care doresc sa stationeze pe o perioada mai lunga, pot opta pentru abonament achitat in avans, care confera facilitatea de a evita aglomeratia la automatele de plata, precum si un tarif mai avantajos. Plata parcarii se poate face la cele 4 automate de parcare amplasate in incinta aeroportului si in parcare. Pe langa aceste 4 automate de plata, se vor adauga alte doua, cu posibilitatea achitarii si prin card bancar. Biroul de taxare parcare din incinta terminalului este dedicat in principal platii abonamentelor de parcare.

Pasagerii care doresc sa se deplaseze cu taxi pot alege fie un taxi autorizat de autoritatile aeroportuare, chiar din fata terminalului, fie pot comanda o masina prin intermediul Biroului de Informatii. Este important de retinut faptul ca in incinta parcarii, chiar in vecinatatea Parcarii 2, la o distanta de 70m de terminal, administratia aeroportului a amenajat o zona de imbarcare/debarcare rapida, cu acces gratuit pentru taximetre, astfel incat soferii pot sa debarce sau sa isi imbarce clientii fara a plati o taxa de acces sau de parcare. De mentionat este ca in aceasta zona nu este permisa stationarea, ci doar oprirea de scurta durata. Suplimentar, si inainte de zona de acces in parcare auto, s-a creat o banda separata cu peron pentru a facilita debarcarea pasagerilor.

Pentru mai multe detalii despre parcare, tarife, puteti accesa pagina web a aeroportului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. gheorghe spune:

  pentru ce parcari… cand tot pleaca firme de pe acest aeroport?
  blue air a plecat, ryanair a renuntat si a ales clujul, pana si tarom a ramas doar cu traseul spre bucuresti

  • Dan A. spune:

   4000 calatori /zi iarna, peste 5000/zi vara. Pentru maine (marti 19.06.2018) am gasit 36 decolari si aterizari.

 2. Dss spune:

  1000 euro/mp turnat beton si asfalt. Asta-i pret de vila la cheie. Sa furat ceva si aici, ca doar is banii statului

  • Dan A. spune:

   Fiind in Romania, sigur ai dreptate. Dar mai pune si bariere automate, masinarii pentru plata, trotuare, borduri, etc. Nu e chiar asa de departe de adevar cat pare la prima vedere.