Noutati :

Nicolae Robu dupa decizia judecatorilor din Camera Preliminara in dosarul caselor vandute ilegal pe Legea 112 la Timisoara: Abia Curtea de Apel va stabili daca voi fi trimis in judecata sau nu

4 august, 2020 - 10:49 PM
Autor: Redactie      
Categorie: JUSTITIE
11

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu a reactionat dupa ce judecatorii Tribunalului Timis s-au pronuntat in Camera Preliminara in Dosarul DNA privind vanzarea ilegala a unor case nationalizate pe Legea 112 la Timisoara. Magistratii au respins exceptiile invocate de aparatorii celor 10 inculpati, intre care si fostul edil Gheorghe Ciuhandu si alti fosti functionari din primarie.

Primarul spune ca in cele 3 zile pe care le are la dispozitie va contesta hotararea instantei.

Astăzi s-a judecat la Camera Preliminară a Tribunalului Timiș solicitarea mea ca “dosarul caselor naționalizate” să fie retrimis la Procuratură / DNA, pentru mai multe motive, inclusiv acela că mie niciodată nu mi s-a luat nicio declarație de către Procuror, fiind lipsit, astfel, de dreptul la apărare încă din faza de cercetare.

Respingerea solicitării la Tribunal nu înseamnă automat trimiterea în judecată, pentru că am dreptul la contestație și abia Curtea de Apel va stabili dacă voi fi efectiv trimis în judecată sau nu!

Vă reamintesc, eu sunt în cauză acuzat NUMAI ȘI NUMAI pentru vânzarea a două maghernițe, foste magazii de lemne dintr-un fund de curte, locuințe sociale, fără terenul de sub ele sau de-alături, dintr-o zonă periferică, fără legătură cu așa-numitele “case naționalizate din zona centrală vândute unor clanuri și persoane suspuse” și implicit fără legătură cu prejudiciul de milioane de euro despre care se vorbește conex vânzării acestora!

Puteți vedea cele două locuințe vândute cu semnătura mea -nu de către mine, nu la ordinul meu, ci de către o Comisie din care eu nici măcar n-am făcut parte!- în pozele atașate, și încă așa cum se prezintă ele după ce amărâții care le-au cumpărat le-au aranjat! Inițial, ele n-au avut nici apă, nici curent, nici canalizare, nici baie!!!…

P.S.
(1) Știți la cât sunt evaluate cele două maghernițe și cât este, în consecință, prejudiciul ce mi se impută mie, pentru care mi s-a pus sechestru pe ambele apartamente -unul cu 3 camere, unul cu 4 camere- pe care le dețin? La 70.000 euro! Ați citit bine! 70.000 euro, două maghernițe dintr-un fund de curte! Două maghernițe, puse pe picior de egalitate cu cele două apartamente ale mele! DREPTATE, NU?!


(2) Acuza este de foloase necuvenite NU PENTRU MINE -deci nu o acuzație de corupție a mea!-, ci de foloase necuvenite pentru acei amărâți care au cumpărat cele două locuințe„, a scris primarul Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 11comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Zbatete nesimtitule, că se apropie și ziua votării și ziua când vei da socoteală pentru tot ce ai făcut.

 2. Toti sunt penali,numai domnia sa nu…ce sa vezi…

 3. Nu sunt de accord cu Robu. Ca si primar, esti responsabil de ce se intampla in curtea ta. De aia esti pus acolo, sa raspunzi

 4. ” La 70.000 euro! Ați citit bine! 70.000 euro”. Deci, domnule primar, cati oameni nu isi iau credit imobiliar pe 20-30 ani pentru o „maghernita” de 70.000 euro si ajung sa dea inapoi la banca in tot acel timp dublu?
  Adica, nu stiu daca vi se pare putin dumneavoastra ce castigati o carura de bani din functia de primar si un camion de bani de la Universitatea Politehnica unde predati cica (in acelasi timp, nush cum e totusi posibil). dar pentru patura de jos a societatii, oamenii care lucreaza pe salarii ce abia le permit sa isi achite cheltuielile lunare, e o suma f mare. Deci, dreptatea este ca „cine a gresit sa plateasca” indiferent de statut / suma / etc.

  • Dacă nu înțelegi ce citesti mai întreba și pe altcineva.
   Nu sunt fan Robu dar cine astăzi îl incriminează cu ceva pentru aceste două ruine pe primar se deconspiră cât este de prost. Aici este vorba despre o evaluare a celor două ruini, nu case, care au fost date de primărie pentru câțiva bani unor oameni necăjiți nu lui Cârpaci ori unui notar s-au judecător și care au fost renovate de către acel om necăjit.
   Si până la urmă nici nu are importanță valoarea reală, trist este că există atâția oameni cu caracter jegos care se bucură de necazul altuia.
   Imagineza-ți ce comentarii ai face dacă această semnătură era pusă de Fritz și nenorocitul ăla cu trei copii ar fi evacuat din acele maghernite s-au obligat să plătească 70 000 €.

   • Daca era fritz sau brits sau ciuhandu sau carpaci sau tu sau eu, racomentariul meu ar si acelasi: „„cine a gresit sa plateasca”,
    De aia mai bine primarul nu ar mai face atata melodramatism si ar lasa justitia sa isi faca treaba sa scoata la iveala adevarul, Nu asa trebuie intr-un stat democratic?
    Evaluarea e 70.000 euro nu se face numa pe imobile, ci si pe terenul de sub acele ruine, care, daca te uiti pe un site de imobiliare, e f scump in Timisoara, si mai ales intr-o locatie cat mai aproape de centrul orasului.
    Daca rezultatul justitiei ar fi ca cineva (primar/viceprimar/etc) a gresit, iar acel om ce a cumparat acele magherite le-a cumparat legal, se va urmari la recuperarea prejudiciului de la vinovati, iar actualul proprietar nu va fi evacuat sau obligat sa plateasca acea suma.

    • Comentariu tipic al unui om care nu stie ce vorbește dar vrea să fie băgat în seamă .
     Eu nu am absolvit pe nimeni de răspundere , dar dacă ai putea să gândești puțin ai face repede un istoric al lucrurilor petrecute de la începutul poveștii până astăzi și vei vedea că la data evaluării și vânzării hrubelor pretul era cu totul altul.
     Clădirile erau aproape fără valoare iar cei 53 de metri pătrați nu costau mai mult de 5000 de mărci, iar documentația pentru vanzare a fost făcută tot în perioada administrației bulibasei Ciuhandu.
     Cine nu vede ca acest subiect este o sursă de denigrare de către presa locală care este în campanie electorală pentru PSD, al unui om care în această situație nu are nici o vină are probleme mari de a percepe realitatea.
     Robu nu este așa de biserică dar în acest caz este pur și simplu hărțuit de presa locală.

     • Intrebarea mea e, de ce a semnat „ca primarul” fara sa citeasca ce semneaza? Ca, de acolo vine problema domnului primar. Atata timp cat semneaza documente oficiale, are o raspundere.
      Daca tu la locul tau de munca semnezi ceva si se produce o paguba, nu se face o investigatie si daca te gaseste pe tine vinovat te trage pe tine la raspundere? La mine asa ar fi.

     • Total de acord, in acest caz primarul actual nu are o implicatie directă, probabil asta va fi si concluzia instantei dupa ce va merge la judecata. „Cine a gresit sa plateasca” e un slogan simplist daca nu te obosesti cu cititul/ganditul. (Si nu, nu as vota pentru un al 3lea mandat cu Robu, prea mult circ/prea putine realizari)

     • Ca se mediatizeaza fix acuma (in campanie electorala) e evident de ce, dar, fapta s-a intamplat acuma ceva timp sub administratia lui.
      Stai linistit, probabil va fi gasit vinavat vre-un director ceva care doar i-a inmanat primarului documentele care le-a semnat fara sa le citeasca.

 5. Daca furi un salam sau un bou tot hot te numesti . Robu fapta penala este aceias ca a lui Ciuhandu mai Robule difera doar prejudiciul . Poate tu Robule scapi cu o condamnare cu suspendare dar tot penal ai sa ramai ca seful vostru Iohannis .