Momentul in care se deschide santierul pe tronsonul cu tuneluri pentru ursi din Autostrada Vestului. Ultimul anunt despre bucata lipsa, de nici 10 km, intre Margina si Holdea

TIMISOARA. Mult asteptata deschidere a santierului de pe segmentul lipsa din Autostrada Vestului, intre Margina si Holdea, de nici 10 km, in Timis, ramane programata pentru luna martie.

CITESTE SI: A fost dat ordinul: Padurea din calea traseului de autostrada cu tuneluri pentru ursi, intre Lugoj si Deva, scoasa din fondul forestier. Proiectarea e gata, s-a cerut autorizatia de construire. Cand incep lucrarile in forta pe bucata lipsa, de nici 10 km, Margina – Holdea

Anuntul a fost facut la Timisoara de catre ministrul Transporturilor.

Undeva in martie se va intra la lucrari pe Margina – Holdea. Cei de la Romsilva au reusit sau vor reusi pana in martie sa incheie si ei, se va intra si pe acea bucata„, a spus Sorin Grindeanu, intarindu-si spusele din urma cu cateva zile cand aprecia ca santierul se va deschide luna viitoare.

Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, care au preluat lucrarea, au incheiat la timp proiectarea, iar documentatia a fost transmisa inca din decembrie la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere fiind solicitata Autorizatia de Construire.
Consultantii au facut o serie de observatii pe marginea proiectului, iar antreprenorul a procedat la revizuire.
Mai mult, a fost emis si ordinul de ministru privind scoaterea din fondul forestier a 18 hectare de padure din zona tunelurilor pentru ursi, astfel ca Romsilva va incheia si ea operatiunile de defrizare pana la momentul deschiderii santierului.

Odata cu obtinerea Autorizatiei de Construire, si fara nicio opreliste privind amplasamentul, muncitorii lui Umbrarescu vor trece la pregatirea santierului si aprovizionarea cu materiale.

In paralel cu proiectarea fragmentului de autostrada, antreprenorul n-a stat degeaba.
Inca din vara trecuta, muncitorii au realizat o serie de defrisari si decopertari pentru care nu aveau nevoie de autorizatii speciale.

Din momentul emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, tronsonul de autostrada trebuie sa fie gata in 2 ani.

***

Va reamintim, in octombrie 2022 a fost semnat contractul cu asocierea S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. SA & PE Construct S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o, pentru suma de 1.826.845.634 lei fara TVA, iar in decembrie anul trecut a fost dat ordinul pentru inceperea proiectarii.

Finalizarea tronsonului lipsa din Autostrada Lugoj – Deva, de 9,13 km, este una dintre cele mai asteptate lucrari de infrastructura mare pentru vestul tarii. Aceasta, in conditiile in care drumul national DN68A este cel mai tranzitat din zona, mereu aglomerat, pe care soferii de tiruri si camioane, respectiv cei de autoturisme il folosesc deopotriva.

Noua bucata de autostrada va avea doua ‘tuneluri pentru ursi’, ce vor masura, insumat, 2,13 km de tunel forat. Acestea vor fi formate din doua galerii unidirectionale cu cate o cale de circulatie pe fiecare, cu platforma de 11,25 m.

Odata finalizat si acest tronson, vom putea merge neintrerupt pe autostrada de la Timisoara pana la Sibiu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Important e sa inceapa constructia tunelurilor pentru ca aceasta lucrare va dura cel mai mult.

  • Deja am depășit și limita penibilui,tot se încep lucrările acolo de ….cine mai știe când.si ursii aia unde isfrate?? De când mă știu nu am auzit de urși acolo

 2. Pai de aia vor psd+pnl sa se ” asocieze” la guvernare pentru următorii 10 ani, ca sa poată termina bucata de 10 km de autostrada. Anul si km.

 3. Pai de aia vor psd+pnl sa se ” asocieze” la guvernare pentru următorii 10 ani, ca sa poată termina bucata de 10 km de autostrada. Anul si km. Nu crezi?

 4. E irelevant pentru noi cand Incepe! Mestere spune cand se termina. Si daca nu se termina cand spui, spune cine si cum va plati! Ca pentru nervi, intarzieri, accidente si Doamne Fereste victime sigur nu va plati nimeni!

 5. ia faceti un fotoreportaj cu ursii vietii

 6. Doi ani pentru 10 km ….ce evoluție! Centură de nord a Timișoarei de 12 km ,în 12 ani au terminat-o de construit ! 😂Drumul expres ARAD – ORADEA de 130 de km , au termen doi ani să îl termine de construit ! Deci , faceți calculele….

  • Nu sunt fanul slugii lui Ali Baba de Teleormankistan, dar băi sugaciule sunt 10 km total, dintre care 2,13 km tuneluri si mai multe viaducte !
   Iar centura este in lucru de 5 ani !
   Nu mai mânca kk chiar dacă mori de foame!

 7. termenele realizarii sunt facute in asa fel incat sa nu ii mai poti trage la raspundere pe cei care au contractat constructorul.pana la finalizare se mai schimba trei guverne care fiecarei isi iau partea si apoi dau vina unul pe celalalt.prost sa fi sa nu observi trei oameni care sapa un tunel si tu sa tot speri ca il termina in doi ani.

 8. Tunelurile pt. urși… Rămâne în istorie exprimarea nefericită de zici că se vor plimba urșii prin tuneluri…😎

 9. Nici in 2030 🙂