Modificarile la statutul Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana, anulate in instanta

TIMISOARA. In vara acestui an, fostul primar al Timisoarei, Nicolae Robu, conovoca o adunare generala a actionarilor, in cadrul asociatiei TM2021, in cadrul careia a modificat statutul organizatiei, isi dadea puteri absolute si era sigurul care putea sa numeasca sau sa demita presedintele asociatiei.

Acum insa, in urma unei contestatii in instanta depusa de unul dintre membrii asociatiei, atat convocarea AGA, cat si toate deciziile luate in cadrul respectivei sedinte, au fost anulate de instanta.

Anularea deciziilor a fost luata dupa ce reclamantul a aratat ca adunarea AGA nu a fost realizata de catre Consiliul Director al Asociatiei, ci de catre secretarul acesteia, care si-a justificat demersul printr-o asa-zisa imputernicire data de catre primarul de atunci, Nicolae Robu, care avea doar calitatea de presedinte onorific al Asociatiei, dar nicio atributie executiva in cadrul acesteia. In plus, conform statutului in vigoare la acea data, convocarea Adunarii Generale ar fi trebuit sa se realizeze doar ca urmare a unei decizii adoptate in acest scop, privind oportunitatea realizarii unei Adunari Generale.

In acea perioada, nu mai putin de 13 membri ai asociatiei si-au dat demisia, acuzand presiuni din partea fostului primar.

Imediat dupa convocarea AGA si schimbarea statutului, in consiliul Local Timisoara a fost votata infiintarea unei structuri care sa se ocupe de proiectele Timisoara Capitala Culturala Europeana, in cadrul Casei de Cultura.

Acum, odata cu anularea in instanta a convocarii AGA TM2021, asociatia se intoarce la vechiul statut, iar toate hotararile luate atunci sunt revocate.

„Admite cererea formulată de petenta, având ca obiect modificare acte constitutive. Încuviinţează modificarea actelor constitutive ale petentei conform hotărârii adunării generale din data de 26.11.2018 şi actului adiţional la actul constitutiv şi statutul asociaţiei. Dispune înscrierea în Registrul Special – Asociaţii aflat la grefa Judecătoriei Timişoara a modificărilor astfel survenite”, se arata in decizia magistratilor de la Judecatoria Timisoara.

Hotararea nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel in termen de 5 zile de la pronuntare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Incredibil