Noutati :

Mandatul de vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, preluat de un magistrat care si-a inceput activitatea ca procuror la Sibiu

16 iulie, 2013 - 04:37 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
0

TIMISOARA. Curtea de Apel Timisoara are un magistrat “new entry” in echipa de conducere a justitiei banatene, in urma  concursului de promovare in functii de conducere organizat, recent, de catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Este vorba despre judecatoarea Camelia Lucaciuc, de la Sectia Litigii de munca a Curtii de Apel Timisoara,, care, incepand cu data de 15 iulie, a preluat mandatul de vicepresedinte de la vechiul titular al functiei, judecatorul Florin Dogaru.

De altfel, acesta a participat la concursul organizat de CSM, insa media sa a fost cu aproape 1,5 puncte mai mica decat a Cameliei Lucaciuc.

A fost un concurs organizat la nivel national, la care s-au inscris cei doi candidati. Dupa cum se poate verifica si pe site-ul CSM, nota finala a doamnei judecator Camelia Lucaciuc a fost mai mare decat cea a domnului judecator Florin Dogaru, astfel ca in echipa de conducere s-a facut o rocada, in conditiile in care fostul vicepresedinte activeza tot in cadrul sectiei Litigii de munca. Mandatul de vicepresedinte a fost preluat in data de 15 iulie si are o durata de trei ani”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Cristian Pup.

Noul vicepresedinte al justitiei banatene este judecator la Curtea de Apel Timisoara din data de 1 iulie 2011, cand a venit prin concurs de la Tribunalul Arad. Dornica de avansare spre culmile justitiei din Romania, in decembrie 2011, Camelia Lucaciuc si-a depus candidatura pentru a promova in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa colegiul de conducere al ICCJ nu a fost de acord cu aceasta avansare si a inaintat CSM un raport consultativ negativ.

Colegiul de conducere apreciaza ca, desi este indeplinita cerinta relativa de vechime in functie, candidatul nu s-a remarcat din punct de vedere profesional, prin date, activitati sau preocupari care sa-l recomande pentru functia de judecator la instanta suprema”, s-a mentionat in raportul semnat de colegiul de conducere a ICCJ.

Noul vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, care a absolvit Facultatea de Drept din Sibiu in anul 1998 si a profesat aproape un an si jumatate in functia de procuror, este sotia fostului presedinte al Tribunalului Arad, judecatorul Stefan Lucaciuc, care, din ianuarie 2013, are delegare la Curtea de Apel Timisoara, la sectia Contencios Administrativ si Fiscal.

Sa mai spunem ca unii magistrati carcotasi de la cea mai importanta instanta din Banat pun ascensiunea rapida a Camelia Lucaciuc catre varfurile justitiei romanesti prin relatia de afinitate in care se afla cu primarul Aradului, Gheorghe Falca.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...