Noutati :

Lupta pentru fotoliul de rector al Universitatii Politehnica Timisoara se ascute: alti doi candidati vaneaza postul!

2 februarie, 2012 - 10:58 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Patru candidati s-au inscris in cursa pentru obtinerea fotoliului de rector al UPT. Lupta devine tot mai stransa, iar promisiunile candidatilor vizeaza fie continuarea politicilor prezente, fie ridicarea prestigiului universitatii.

Ilare Bordeasu, presedintele Sindicatului Liber din Universitatea Politehnica Timisoara, si-a depus planul managerial de conducere a Universitatii Politehnica in urmatorii 4 ani.

Prin acest plan voi continua politicile bune ale vechilor conduceri, voi eficientiza pe cele ramase in urma si voi aplica altele noi pentru cresterea valorica, pentru readucerea unei atmosfere calde, academice si colegiale, in pas cu cerintele pietii si unei societati moderne – intr-o transparenta totala”, sustine acesta.

Dezvoltarea UPT are ca obiective continuarea investitiilor de finalizare a constructiilor incepute (in mare masura cu fonduri de la buget sau europene) si de mentinere a laboratoarelor didactice si de cerecetare la nivel ridicat. Pentru aceasta se vor incuraja, prin diverse forme de recompense, persoanele care vor contribui la obtinerea de fonduri din finantari externe si complementare, explica Ilare Bordeasu.

Celalalt candidat care si-a depus dosarul de candidatura pentru fotoliul de manager al UPT este Horia Gheorghe Balta. Cercetator postdoctoral, acesta ravneste la functia de rector. CV-ul depus nu este atat de stufos precum al contracandidatilor sai, dar candidatul promite multe in planul managerial.

Asupra oricarei decizii manageriale, rectorul va solicita intregii comunitati academice din Universitatea Politehnica Timisoara sa hotarasca prin vot deschis, ponderat, exprimat prin intermediul mediului electronic. Rectorul isi va incasa drepturile banesti doar dupa ce toti salariatii din UPT si-au primit integral toate drepturile lor, indiferent de natura venitului. Promit solemn pe cei 22 de ani de umilinta!”, spune Horia Gheorghe Balta.

Ceilalti doi candidati pentru functia de rector al Universitatii Politehnica sunt Marius Otesteanu si Radu Vasiu.
Depunerile dosarelor pentru functia de rector se fac pana in 10 februarie. In 16 februarie are loc alegerea rectorului.

CITESTE SI: Primii aspiranti la functia de rector al Universitatii Politehnica Timisoara si-au depus candidaturileInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...