Lucrarile la terasamentul liniilor de tramvai, cam pe un sfert din Calea Bogdanestilor, la Timisoara. Intr-un an trebuie sa fie gata intreg bulevardul. Ultimele imagini de pe santier. Video

TIMISOARA. Muncitorii care se ocupa de modernizarea bulevardului Bogdanestilor mai au exact un an la dispozitie sa termine lucrarea, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura cu bani europeni care se deruleaza la Timisoara.

CITESTE SI: Stadiul lucrarilor pe Bulevardul Cetatii din Timisoara, ce trebuie finalizate anul viitor. Ultimele imagini de pe santier. Video

La inceputul verii, constructorii s-au aplecat cu precadere asupra retelelor de apa si bransamentelor, au intervenit la cele de canal, la reteaua de ape pluviale, reteaua de fibra optica si caminele de vizitare, in paralel, s-au desfasurat operatiunile de cablare in fundatiile pe care sunt montati stalpii de sustinere pentru linia de contact a tramvaielor.

In urma cu doua saptamani s-a deschis o noua etapa in santier. Este vorba de amenajarea terasamentelor viitoarelor linii de tramvai. Reprezentantii Primariei Timisoara au insistat asupra faptului ca trebuie finalizata cat mai repede intersectia cu bulevardul Cetatii, loc in care s-a ajuns la schimbarea ultimei conducte vechi din zona.

Ultimele imagini de pe santier, filmate de la inaltime cu drona, duminica, ne-au fost trimise de un cititor opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

***

Va reamintim, santierul din Calea Bogdanestilor a inceput inca din primavara lui 2021, in luna martie. La finalul lucrarilor strada se va transforma intr-un bulevard cu linii de tramvai inierbate.

Se reabiliteaza linia cale de tramvai, care va fi dubla si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie, se largeste la 2 benzi pe sens carosabilul, se amenajeaza trotuare, piste pentru biciclete si zone verzi.

Modernizarea Caii Bogdanestilor si a statiilor STPT de pe traseul tramvaiului 5 aduce si o premiera la Timisoara. De-a lungul bulevardului, in cele 7 statii, vor fi montate automate pentru bilete.

Termenul de executie a lucrarii pe Bogdanestilor este de 28 de luni, astfel ca noul bulevard trebuie sa fie gata in august 2023.

Transformarea completa a Caii Bogdanestilor costa de 98.100.00 fara TVA, adica putin peste 24 de milioane de euro, bani proveniti in mare parte din fonduri europene obtinute in 2019 de catre Primaria Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Anonim spune:

  O mizerie de santier fara angajati si utilaje cu un termen de exexcutie IREAL . In 2 ani de zile in tarile cu apa clada se termina zeci de km de austostrada . Aicia trebuie reparat si inlocuit ceva existent , Tara de 2 lei oras plin de conrupti , politicienti spagari incompetenti

 2. Rumburak spune:

  Ok, unde sint sinele de tramvai? Sinele trebuie sudate, puse pe fundație, betonate. Lucrarea rămasă este cea mai complexa și importanta.
  Pe Cetății PORR mai are de montat sinele doar spre bucla de la ciocanul, între timp și pe Stan Vidrighin au betonat sute de metri de sine.

 3. Radu spune:

  Daca Bogdanestilor se finalizeaza pana la alegeri, Fritz mai are o sansa sa fie reales. Daca nu, eu zic ca nu ia nici 15%.