Noutati :

Stadiul lucrarilor pe Bulevardul Cetatii din Timisoara, ce trebuie finalizate anul viitor. Ultimele imagini de pe santier. Video

15 august, 2022 - 09:24 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
11

TIMISOARA. In luna iunie, executia lucrarilor pe bulevardul Cetatii din Timisoara ajunsese la jumatate, iar santierul trebuie sa se incheie in septembrie anul viitor.

Peste vara s-au realizat o parte dintre lucrarile de refacere a terasamentulului caii de rulare a tramvaiului, inlocuirea sinelor si montajul cablurilor in intersectia str. Gheorghe Lazar – bd. Cetatii – str. Closca. Insa mai sunt multe de facut.

Pe segmentul Gheorghe Lazar pana la Torontalului a fost finalizata reteaua de apa si canalizare, reteaua electrica, reteaua de telecomunicatii si tubulatura pentru sistemul de irigatii. Zeci de stalpi metalici pentru alimentarea cu energie electrica au fost deja instalati.

Traficul se desfasoara in continuare pe partea dreapta a bulevardului Cetatii dinspre str. Gheorghe Lazar spre Calea Torontalului, iar pe partea stanga a bulevardului Cetatii se circula in regim de sens unic de la str. Gheorghe Lazar pana la intersectia cu str. Matei Basarab. Aceste masuri de circulatie se mentin pana in luna noiembrie.

Ultimele imagini de pe santier, filmate de la inaltime cu drona, duminica, ne-au fost trimise de un cititor opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

Va reamintim, lucrarile sunt executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte 7 firme, si sunt prevazute sa dureze 3 ani, dintre care primele 6 luni au fost dedicate proiectarii. Amplasamentul a fost predat constructorului de vechea administratie in septembrie 2020.

Porr Construct e lider de asociere, iar tert este Porr Bau GmbH, in timp ce subcontractanti sunt Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic Romania, Manro SRL si SC Pesit Rom SRL.

In total, trebuie refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare. De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, se va extinde spatiul verde, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si refacerea a 10 statii de tramvai.

Modernizarea Bulevardului Cetatii trebuie sa fie gata in septembrie 2023.

Constructorii primesc pentru lucrare peste 17 milioane de euro cu TVA.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 11comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Acuma doua luni viceprimarul repetent spunea ca într-o luna drumul Boilor va fi gata.
  Ce credeți, este gata?

 2. De ce sunt asa de inguste benzile de circulatie pe tot locul pe unde Fritz-Pix si al sau Latrau au ntervenit? Va fi un deliciu sa circuli pe acolo in paralel cu un camion de exemplu.

 3. Trebuie precizat ca și pe Stan Vidrighin PORR avansează, sute de metri de sine de tramvai sint deja montate.
  Pe Bogdanestilor șint progrese în ultima perioada dar partea cea mai dificila, linia de tramvai, nici urma de sine.

  • Fantastic! Chineji ar fi terminat lucrarea in 3 luni!
   I trebare tâmpită. Cand s-ar termina o lucrare care va fi începută in 2024? Va/ar intra in categoria „din greaua moștenire?

   • Sigur , terminau chinezii in 3 luni, după alte 3 terminau proiectarea.
    Interesant ca nici atunci cind constructorul e in termen nu e bine, probabil ca e mai bine dacă întârzia citiva ani (castelul din centru….)

    • Problema nu este sa „fi in termen”.
     Problema este ca ai termene „ala long”, a caror realizare intra 70% in categoria „greaua mostenire”.
     Si o luam de la capăt, „ce sa-i faci, asa- I la noi”.
     Un exemplu ” neesențial”: fântâna cu pești din centru.

   • Mi se pare mie ca termenele ar trebui sa fie la jumate daca firmele ar fi seriose, de exemplu sa nu lucreze sub 10 ore efectiv pe saptamana?

    • Ati identificat o minunata oportunitate de afaceri – firma de constructii publice executate rapid. Va doresc succes si asteptam sa va vedem realizarile.

 4. Lucrari matusalemice marca cimisoara.

 5. Porr Construct, s-a asociat cu alte 7 firme
  Care sunt cele 7 firme ??

  • Porr Construct e lider de asociere, iar tert este Porr Bau GmbH, in timp ce subcontractanti sunt Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic Romania, Manro SRL si SC Pesit Rom SRL.