Noutati :

Loteria bonurilor fiscale. Cand are loc marea EXTRAGERE si cum iti iei banii? Vezi aplicatia pentru telefonul mobil ca sa afli daca ai castigat!

7 aprilie, 2015 - 10:50 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

In a doua zi de Paste, pe 13 aprilie, are loc marea extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale. Participa romanii care au pastrat bonurile fiscale primite in perioada 2 februarie-28 martie 2015.

Premiile totale sunt de 1 milion de lei. Datele bonurilor castigatoare vor fi afisate pe site-urile Finantelor si ANAF minim 30 zile.

LOTERIA BONURILOR FISCALE consta in extragerea aleatorie de numere, respectiv un numar cuprins in intervalul dintre 1 si 999 inclusiv, reprezentand valoarea totala a bonului fiscal fara subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adaugata. Numarul reprezentand valoarea totala a bonului fiscal rezulta in urma extragerii succesive a trei serii de cifre, cuprinse intre 0 si 9. De asemenea, se extrage cate un numar pentru luna si ziua in care a fost emis bonul.

Rezultatul extragerilor se consemneaza intr-un proces-verbal care se posteaza pe site-ul Ministerului Finantelor Publice si al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru o perioada de minimum 30 de zile„, se arata intr-un comunicat al ANAF.

Ulterior extragerii, se imparte fondul de premiere la numarul total al bonurilor fiscale castigatoare revendicate in termen.

In cazul in care nu exista castigatori, fondul de premiere se reporteaza pentru extragerea urmatoare, se mai precizeaza in comunicat.

Cum iti ridici banii de la Loteria Bonurilor Fiscale?

Revendicarea premiilor se face, in 30 de zile de la extragere, prin depunerea bonului fiscal castigator (ulterior extragerii), in original, la orice unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, alaturi de copia actului de identitate sau a pasaportului titularului bonului si de o cerere conform modelului care va fi aprobat prin ordinul mai sus mentionat, se mai arata in comunicat.

In cazul in care premiul nu se revendica in termenul mentionat, se pierde acest drept.

Plata castigurilor se face de catre Ministerul Finantelor Publice, in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, dupa verificarea autenticitatii si realitatii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de catre organele competente ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala„, se mai arata in comunicat.

Prin Ordonanta Guvernului nr. 10/2015 a fost reglementata organizarea Loteriei bonurilor fiscale, in scopul diminuarii evaziunii fiscale prin cointeresarea, implicarea si responsabilizarea cetatenilor in fiscalizarea veniturilor realizate de comercianti din vanzarea bunurilor si prestarea serviciilor direct catre populatie.

AvocatNet.ro si Facturis au lansat o aplicatie gratuita  online care ii anunta pe utilizatori daca se numara printre castigatorii Loteriei bonurile fiscale. Aplicatia e gratuita si foarte usor de folosit: utilizatorii nu trebuie decat sa inregistreze in sistem suma si data inscris pe bonul fiscal.

Aplicatia poate fi gasita aici. Se poate descarca in PlayStore si va aparea in curand si in iStore.

Mecanismul de functionare al Loteriei Bonurilor Fiscale este foarte simplu: cetatenii trebuia sa ceara bonul fiscal de fiecare data cand merg la cumparaturi, apoi trebuie sa introduca datele de pe bon in aplicatie, iar programul ii notifica daca au castigat la extragerile organizate de Ministerul de Finante.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...