Noutati :

Locul sfant din Timis unde, cand bat, clopotele bisericii se aud pana in Serbia. Cum se ajunge acum aici? FOTO!

19 decembrie, 2015 - 08:06 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Locul magic se afla la 57 de kilometri de Timisoara, iar la numa 2,5 km se gaseste satul vecin, insa de partea cealalta a granitei, in Serbia. Atunci cand sunt trase clopotele bisericii, sunetul lor razbate pana in tara vecina. Cu toate acestea, oamenii din cele doua localitati invecinate trebuie sa ocoleasca 60 de km pentru a se vizita.

Vorbim de locul unde s-a retras sfantul Banatului, Iosif cel nou de la Partos si unde o parte din moastele sale inca se odihnesc. Evident, este vorba de satul Partos din comuna Banloc.

Aici se ajunge pe drumul spre Moravita, insa prin Deta, apoi Banloc, iar din centrul comunei Banloc, la stanga, drumul duce direct la manastirea de la Partos.

Consiliul Judetean Timis a asfaltat cei 5,7 kilometri de drum care porneste din centrul Banlocului si se termina abia la intrarea in satul Partos. Investitia s-a facut din bani de la bugetul judetului si de la Guvernul Romaniei si a costat 7,7 milioane de lei.

Realizarea drumului este, daca vreti, si un simbol al ortodoxiei in ceea ce inseamna judetul Timis si Banatul si eu ma bucur ca am reusit sa-l facem in acest an si ma bucur ca a reusit sa vina si Mitropolitul. Eu ma bucur ca am putut sa facem acest lucru si sigur ca vom fi foarte atenti la ceea ce se intampla in continuare si vom incerca sa rezolvam si anumite probleme de suflet care intra in ceea ce priveste patrimoniul de suflet al Timisului”, a declarat Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Primarul comunei Banloc Cornel Tota a profitat de moment si i-a smuls presedintelui CJ Timis promisiunea ca isi va indrepta atentia si spre drumul dintre Partos si satul vecin din Serbia, Militicievo.

Primarul m-a rugat sa facem si drumul catre granita si stie ca nu poate fi facut in 6 luni si ma roaga sa candidez, ca sa ii promit ca facem drumul. Sigur, m-am inteles cu el sa nu spuna nimic, dar nu a rezistat si a vorbit in biserica Sf. Iosif de la Partos si, in conditiile astea, am promis ca voi face tot ce pot eu, fara ca sa dau raspunsul definitiv”, a spus Titu Bojin.

Primarul din Banloc spune ca isi doreste si infiintarea unui punct de frontiera intre cele doua localitati, care sa fie deschis macar temporar, atunci cand au loc mari evenimente in cele doua asezari, de o parte si de alta a frontierei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Felicitari CJ Timis! Dle Bojin a-ti facut o treaba buna, ca daca era dupa primar si daca ar mai prinde inca 4 mandate nu ar fi fost capabil sa faca asa ceva.