Liceenii din judetul Timis, terorizati de Bacalaureat! Multi absolventi sunt atat de speriati ca nu s-au inscris la examen!

TIMISOARA. Conform cifrelor partiale centralizate de Inspectoratul Scolar Judetean, putin peste 6000 de absolventi s-au inscris la examenul de Bacalaureat din acest an. In total, in judetul Timis, aproape 7500 de elevi termina clasa a XII-a si a XIII-a acum.

Ultima zi de inscriere pentru examenul de bacalaureat din acest an a fost 31 mai.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean nu au reusit sa centralizeze toate datele referitoare la aceste inscrieri, dar conform primelor estimari, doar putin peste 6000 de elevi s-au inscris la Bac 2013 sesiunea de vara.

Asta, in conditiile in care printre cei inscrisi se afla si absolventi din anii trecuti care nu au reusit sa ia examenul de Bacalaureat in sesiunile precedente. Numarul celor inscrisi este mult sub cel estimat initial, cu aproximativ 1000 de elevi.

Explicatiile sunt multe. Sunt elevi care au situatia scolara neincheiata, din cauza unor corigente, iar acestia nu se pot inscrie la sesiunea din vara. Altii sunt pur si simplu terorizati de examen si prefera sa mai astepte un an, sa stea cu burta pe carte si apoi sa dea examenul, in speranta ca vor fi mai bine pregatiti.  Multi elevi insa nici nu se mai gandesc sa sustina examenul de Bacalaureat, preferand sa-si aleaga meserii unde acesta nu este necesar sau sa plece sa-si caute un loc de munca necalificat in strainatate.

La sesiunea din toamna anului 2012, in judetul Timis, s-au inscris 3000 de candidati, dintre care 831 au fost absolventi ai promotiei 2011.

In prima sesiune a Bacalaureatului 2012, in judetul Timis, au fost declarati respinsi 3.166 de absolventi. Promovabilitatea, in Timis, in prima sesiune a fost de 42,17%.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Cristian Radu spune:

    Autorul articolului ar trebui să își corecteze mai bine scrierile. ”La sesiunea din tomna”. Mai multă seriozitate nu strică. Nici diacriticele nu strică.