Judecatoarea din Ineu, Florita Bolos, acuzata ca a luat mita, a fost pusa in libertate de Curtea de Apel Timisoara

TIMISOARA.  Judecatoarea din Ineu, Florita Bolos, arestata preventiv inca din luna iunie pentru luare de mita, a fost pusa in libertate de Curtea de Apel Timisoara, decizia putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sectia penala a a Curtii de Apel Timisoara a decis punerea in libertate a Floritei Bolos care are, insa obligatia de a nu parasi tara. Printre aceste obligatii se numara prezentarea regulata la Politie, sa tina contactul cu politistul desemnat sa o supravegheze, sa nu schimbe locuinta de domiciliu fara a anunta politia, sa nu posede arme si sa nu comunice cu martori ori experti din cazul in care este cercetata”, a declarat Cristian Pup, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara.

Potrivit sursei citate, decizia Curtii de Apel Timisoara nu este una definitiva si poate fi atacata cu recurs la inalta Curte de Casatie si Justitie.

Judecatoarea Florita Bolos a fost retinuta in luna iunie, dupa ce a fost prinsa in flagrant cand primea mita 5.500 de euro.

Potrivit procurorilor anticoruptie, in perioada 17 ianuarie – 10 iunie, judecatoarea Florita Bolos ar fi pretins si primit in mai multe transe, de la doua persoane, suma totala de 13.000 de lei si 5.500 de euro, pentru ca in schimb sa pronunte o hotarare civila favorabila uneia dintre cele doua persoane, prin care se asigura transferul pe cale judiciara a dreptului de proprietate asupra unor terenuri.

„Anterior, judecatoarea Bolos Florita instruise persoana beneficiara a hotararii civile asupra documentelor pe care trebuie sa le procure pentru a declansa procese cu proprietarii unor terenuri despre care persoana afirma ca intentiona sa le achizitioneze, in asa fel incat sa se evite procedura legala, notariala si sa se creeze un presupus conflict juridic cu partile contractante. in acest fel, persoana beneficiara urma sa fie exonerata de plata taxelor si onorariilor notariale si sa nu mai astepte efectuarea masuratorilor topografice a terenurilor dobandite, terenuri neintabulate in cartea funciara si evidentiate doar in titlurile de proprietate”, au precizat procurorii in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale.

Cererile de chemare in judecata au fost inregistrate la trei complete diferite, astfel ca judecatoarea Florita Bolos, cu ajutorul mediatorului Ana Maria Manguci, a formulat o precizare de actiune in numele cumparatorului, pentru ca aceste cereri sa fie repartizate la completul in care era Bolos.

In 6 iunie, conform intelegerii stabilite, judecatoarea Florita Bolos a pronuntat o sentinta civila prin care a admis in totalitate cererea de chemare in judecata formulata in numele persoanei de la care primise o parte din suma de bani ceruta, „in conditiile in care in dosar nu era indeplinita procedura de citare cu niciuna din cele 12 parti din dosar”, au mai notat procurorii in documentul citat.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, judecatoarea s-ar fi intalnit de mai multe ori cu unul dintre investigatorii sub acoperire si ar fi primit de la acesta bani in doua randuri. Banii erau insemnati, iar intreaga operatiune de luarea de mita a fost inregistrata.

Tot in iunie a.c., magistratul Florita Bolos, de la Judecatoria Ineu, arestata pentru luare de mita, a fost suspendata din functie de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. LAW MAN spune:

    trebe sa fiii repusa si in functia de JUDECATOR!!!
    daca a gresit femeia odata si a primit o prapadita de mita de 5000 euro(!?) nu trebe sa-i taiem capu. Mai ales ca ieste o judecatoare f. buna. Uite ca hotarea iei privind restituirea in totalitate a satului NADAS mostenitorilor fostului grof a ramas in picioare. Asa ca Fiat Justitia pereat mundus.
    Iar muritorii(cetatenii) de rand ciocu mic