Jazzul ‘inunda’ din nou Poiana Lupului. Incepe Garana Jazz Festival 2014, editia cu numarul 18. Afla programul complet!

TIMISOARA. Festivalul International de Jazz de la Garana, pornit in curtea unei case din micuta localitate de la poalele Semenicului, a ajuns la majorat. Cea de-a 18-a editie isi deschide portile joi. Zeci de mii de oameni din intreaga lume s-au pregatit de 4 nopti petrecute in natura, pe acorduri de jazz.

Locuri de cazare nu mai sunt demult, asa ca doar vremea trebuie sa mai tina cu iubitorii de jazz. Adam Baldych, Andy Sheppard, Arve Henriksen, Dave Douglas, Elena Mindru, Joey Defrancesco, Kimmo Pohjonen, Stian Westerhus, Tom Harrell, Mike Stern sunt doar cateva dintre numele care vor scrie istorie la Garana Jazz Festival in acest an. Sunt asteptati cam 10.000 de spectatori in fiecare seara, marturiseste Marius Giura, „parintele” Garana Jazz.

„Ma astept sa avem 10.000 de spectatori pe zi, dar asta depinde foarte mult si de vreme, dar si de disponibilitatea oamenilor. In total avem vreo 70 de artisti, dar avem concerte si in timpul zilei, la Biserica din Valiug si LaRascruce. Am obisnuit deja publicul cu patru concerte in fiecare zi, anul acesta avem mai multi americani ca anul trecut, dar nici artistii romani nu lipsesc”, ne-a spus Marius Giura. Dintre romani ii putem aminti pe Elena Mindru, care isi lanseaza un nou album, timisorenii de la Jazzybit, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, dar si pe timisorenii de la Exit Oz, care isi vor lansa primul disc in cadrul festivalului din Poiana Lupului.

Ce caracterizeaza cel mai bine festivalul de la poalele Semenicului? „Faptul ca an de an, miile acestea de spectatori care vin constant si neconditionat, indiferent de vreme, indiferent de criza, faptul ca Garana Jazz si-a format un public al lui. E ceva sa ai 18 editii si sa ajungi unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa”, raspunde Marius Giura, organizatorul festivalului. Biletele pentru editia aniversara sunt mai scumpe ca anul trecut si se pot cumpara direct la intrare, incepand cu 10 iulie, la ora 12:00. Pentru o singura seara, biletul costa 80 de lei, in timp ce un abonament pentru toate cele 4 seri costa 300 de lei. Un abonament pe doar 3 seri este 220 de lei.

Programul Garana Jazz 2014!

Joi, 10 iulie:

Adam Baldych Imaginary Quartet (Polonia)
Andy Sheppard Trio Libero (Anglia, Franta)
Dave Douglas – the Riverside Quartet (SUA)
Marius Neset Quartet

Vineri, 11 iulie:

Elena Mindru Finnection (Romania, Finlanda)
Joey Defrancesco Trio (SUA)
Ulf Wakenius Band (Suedia, Danemarca)
Arve Henriksen Band (Norvegia)

Sambata, 12 iulie:

Tiberian/ Dahlgren/ Betsch „Both sides of the river” (Romania, SUA) Pedro Negrescu Trio (Romania, Ungaria)
The Crimson Projekct (SUA)
Kimmo Pohjonen (Finlanda)

Duminica, 13 iulie:

Jazzybit (Romania)
Mike Stern/ Bill Evans Band feat. Dennis Chambers & Tom Kennedy (SUA)
Tom Harrell Colors of a Dream with Esperanza Spalding (SUA)
Stian Westerhus (Norvegia)

Daca nu aveti ce sa faceti in timpul zilei, puteti sa participati la concertele programate la Biserica din Valiug sau la cele de la Hanul LaRascruce! Mai au loc si alt gen de manifestari, vernisaje sau lansari de carte.

Biserica din Valiug:
Vineri, 11:00 – „Suite of Jazz: Bach’s Wolves”, Teodor Pop & Andrea Kohonicz
Sambata, 11:00 – „Impamantenit”, Exit Oz
Duminica, 11:00 – Mircea Tiberian & Liviu Butoi

LaRascruce:
Vineri, 14:00 – Horea Crisovan
Sambata, 14:00 – Teodor Pop
Duminica, 14:00 – Pedro Negrescu & Friends

Editia a 18-a a Festivalului International de Jazz de la Garana se desfasoara in perioada 10-13 iulie 2014.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...