Noutati :

ISC pierde razboiul cu Primaria Timisoara in scandalul prelungirii PUG-ului. Actiunea Prefecturii, respinsa

18 octombrie, 2019 - 01:55 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Castig de cauza pentru Primaria Timisoara in litigiul cu Prefectura Judetului la solicitarea Inspectoratului de Stat in Constructii.

CITESTE SI: Eliberarea de certificate de urbanism de la Primaria Timisoara, deblocata de Ministerul Dezvoltarii. Nicolae Robu: Ne-au trimis avizul de prelungire a vechiului PUG. Pana cand trebuie aprobat cel nou?

CITESTE SI: Eliberarea de certificate de urbanism, blocata la Primaria Timisoara. Planul Urbanistic General, suspendat, prelungirea lui atacata de Prefectura. Robu: E absurd. Statul nu ne aproba noul PUG si nu ne lasa sa-l folosim pe cel vechi

Instanta a repsins actiunea reprezentantului Guvernului in teritoriu, dupa ce Prefectura, la cererea ISC, a contestat hotararea de Consiliu Local prin care era prelungit Planul Urbanistic General al Timisoarei, demers ce a blocat eliberarea de certificate de urbanism de catre municipalitate. ISC sustinea ca aceasta prelungire ar fi ilegala atata vreme cat nu exista un aviz de la Ministerul Dezvoltarii.

Astazi am aflat pronuntarea Curtii de Apel, cred ca la Curte s-a judecat litigiul dintre noi si prefectura, provocat tot de ISC. Lupta politica, a mea si a partidului meu, e una, aici vorbim despre gestionarea in interesul orasului a problemelor cu care ne confruntam. Cand e vorba de asa ceva, eu vreau sa punem umarul cu totii

S-a respins demersul prefecturii de anulare a HCL prin care s-a prelungit valabilitatea PUG-ului si sper ca lucrurile sa ramana pana in final asa si sa intram in normalitate. A fost o neintelegere vizavi de avizul de la Ministerul Dezvoltarii. Primaria a obtinut acel aviz, dar, din pacate, nu a fost solicitat mai devreme.

Eu nu reprosez faptul ca s-a facut o atentionare ca ne trebuia avizul de la MDRAP, ci faptul ca se sta la panda. Daca acesti functionari ar fi fost de buna credinta, atunci ar fi trebuit sa spuna ca avem nevoie de aviz de la MDRAP. Daca il obtineti in 48 de ore, nu e nicio problema, daca nu, ne facem datoria si cerem suspendarea PUG-ului. Nu stiu daca cineva le comanda sa faca astfel sau doar vor sa se afirme.

PUG-ul mai e valabil pana la sfarsitul lui 2023. Am vazut ca unii cer sa ne grabim sa facem dezbateri publice. Mai intai, documenteaza-te. Noi am facut numeroase dezbateri, am chemat specialistii, sa vina cu imbunatatiri pentru PUG. E de mai bine de 2 ani pe la ministere, la avizare. Acuma au fost niste observatii facute de MDRAP si CJT si sper sa obtinem cat mai repede. Trebuie sa aplicam legea in spiritul ei.

Cred ca trebuie facuta comunicarea si dupa aceea se reintra in normalitate. Eu inteleg, am vorbit cu doamna prefect. S-a primit o invitatie la MDRAP pentru joia viitoare, pentru PUG. Proiectul de PUG este la MDRAP. N-a fost un blocaj total, asa cum s-a inteles. Acele solicitari care vizau certificate sau autorizatii si care aveau in spate PUZ-uri valabile au putut fi tratate. De asemenea, cele care se incadrau intr-o HG, dar cele care necesitau reglementari prin PUG au fost stopate, pentru ca nu mai era acel fundament„, a declarat vineri primarul Nicolae Robu.

Va reamintim, problemele au aparut acum cateva luni la Primaria Timisoara care s-a trezit ca nu mai poate elibera certificate de urbanism in baza PUG-ului prelungit.

Demersul Prefecturii a suspendat hotararea de Consiliu Local prin care era prelungit PUG-ul din 2002, intrucat nu a fost aprobat cel nou, in baza caruia se acorda certificatele de urbanism. De mai bine de 2 luni, primaria a acordat astfel de documente numai in locurile in care existatu PUZ-uri (Planuri Urbanistice Zonale). Reprezentantii Guvernului in teritoriu sustineau ca prelungirea a fost facuta ilegal intrucat nu avea avizul Ministerului Dezvoltarii, lucru semnalat de reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii.

VIDEO: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Uraaa! Drum liber la constructia parcarilor din centru!!