Noutati :

Ioan Cojocari, secretarul Primariei Timisoara, in conflict de interese de natura penala!

29 noiembrie, 2013 - 03:55 PM
Autor: Anonim      
Categorie: JUSTITIE
3

Agentia Nationala de Integritate a anuntat, vineri, ca a constatat, la secretarul Primariei Municipiului Timisoara, Ioan Cojocari, existenta unui conflict de interese de natura penala.

CITESTE SI: INTERVIU SPECTACOL cu Ioan Cojocari, secretarul primariei Timisoara: Eu stau in hibernare si numai cand e momentul actionez! INREGISTRARE AUDIO!

De asemenea, ANI a constata posibila folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, prin acte notariale incheiate de municipalitate cu un birou de notari publici unde lucreaza fiica lui Cojocari.

In perioada 2007 – 2011, primaria Timisoara, prin Serviciul Juridic (serviciu subordonat direct secretarului Ioan Cojocari), a incheiat 36 acte notariale cu Biroul Notarilor Publici „Cojocari Paula & Tomus Aurelia” (cabinet notarial in cadrul caruia fiica acestuia este notar).

Pentru legalizarea actelor notariale, primaria a platit suma de 274,029.7 lei (aprox. 70,264 de euro), reprezentand platile onorariilor si taxelor notariale.

Astfel, Ioan Cojocari a incalcat prevederile art. 2531 din Codul Penal al Romaniei, potrivit carora „Fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material […] pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani”.

De asemenea, arata ANI, au rezultat si indicii privind posibila savarsire a infractiunii de folosire, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, prevazute de prevederile art. 12, lit. a) si b) din Legea nr. 78/2000, potrivit carora „sunt pedepsite cu inchisoarea de la 1 la 5 ani urmatoarele fapte, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale; folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”.

In acest context, ANI a sesizat organele judiciare competente, in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Cojocari a infractiunii de conflict de interese, precum si a celei de folosire, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

ANI mai precizeaza ca secretarul Primariei Timisoara a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Potrivit ANI, Ioan Cojocari a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

Secretarul Primariei Timisoara nu a dorit sa comenteze anuntul ANI, rezumandu-se sa spuna ca stie ca exista un dosar deschis pe numele lui.

____________

UPDATE: Primarul Nicolae Robu s-a aratat surprins de anuntul ANI si a spus, pentru opiniatimisoarei.ro ca nu are temei legal sa il dea afara pe secretarul Ioan Cojocari.

Eu nu stiu nimic. Trebuie sa se judece mai intai. Nu am temei legal sa il dau afara acum, ci numai dupa ce se dovedesc faptele pentru care este acuzat. ANI doar acuza, apoi instanta, daca accepta ca e asa, atunci spusele ANI devin verdict. Pana nu se da verdictul eu nu pot lua nicio masura”, a declarat Nicolae RobuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Din articol nu reiese care este fapta pe care a savarsit-o cojocari. Sa inteleg ca era interzis pentru cojocari sa aibe o fiica avocat? Ori jurnalistul nu a inteles culpa (vina) lui cojocari, ori institutia de verificare nu a prezentat cazul complet. Iarasi este o facatura aceasta stire si aceasta investigatie. Ca sa ni se para ca institutiile statului sunt vigilente si au treaba multa de facut. Impostori.

  2. Intreaga familie Cojocari e prinsa in furtisaguri.

    Incepand cu tata si terminundu-se cu d-soara notar , adica fie-sa care habar nu are de ea. Acum deduc!

    Cineva imi zicea ca fica-sa facea contractele familiei CARPACI cu ajutorul PRIMARIEI, a secretarului si cu NOTARA- fie-sa. Deci, nu are de ce sa ne mire unele fapte.

  3. Cica si restaurantul e pus sechestru si are datorii multe. Cat despre fica acestui om , am cuvinte numai de jignire care pateaza camera notarilor. Jegmaneste pe fata clientul, noroc ca are pe tatal ei care stie si pt ea.