Noutati :

Investitie de 4 milioane de euro intr-un parc industrial in orasul Deta

14 martie, 2012 - 04:30 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Orasul Deta din judetul Timis se dezvolta cu pasi siguri. Autoritatile de aici doresc sa construiasca o zona industriala, dedicata Intreprinderilor Mici si Mijlocii.

Autoritatile din Deta deja au facut un studiu de fezabilitate pentru acest proiect, urmand ca parcul industrial sa fie ridicat, efectiv, in trei sau patru ani.

„Vrem sa facem un parc industrial la Deta. Ne-am folosit in prina faza de o oportunitate oferita de Uniunea Europeana, sa facem un studiu de fezabilitate pe banii Uniunii Europene”, a declarat Petru Roman, primarul din Deta.

Parcul industrial ar urma sa fie construit la intrarea in orasul Deta, chiar langa centura ocolitoare, pe o suprafata de 25 de hectare, pe un teren care apartine primariei. Din cele 25 de hectare, o suprafata de 14 hectare va fi acoperita de constructii.

„Vor fi 34 de parcele utile cu dimensiuni de 2000 – 5000 de metri patrati, o statie de epurare a apelor uzate, dar si un sistem de colectare a apelor pluviale. In acest parc industrial nu vor intra firme din domeniul alimentar deoarece in apropiere se afla turnatoria de aluminiu”, a declarat Ioan Iovan, managerul de proiect din Deta.

In acest moment, la Deta functioneaza patru fabrici, dintre care doua in cladiri inchiriate pe care administratia locala doreste sa le mute in nou parc industrial.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...