Interes crescut pentru Targul de job-uri organizat de CCIAT

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener coordonator al Proiectului ”CASE – Competente Antreprenoriale SocialE”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni”, Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”, a organizat in 25 august, la Timisoara, un Targ de job-uri sociale.

Locurile de muca au fost oferite pentru categorii defavorizate, precum persoane din familii cu mai mult de doi copii sau familii monoparentale, persoane provenind din sistemul institutionalizat de protectie a copilului, femei in situatii de risc, persoane care au parasit timpuriu scoala, care locuiesc in comunitati izolate, care traiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma.

La Targul de job-uri au participat reprezentanti a 10 Structuri ale Economiei Sociale locale (SES-uri) din Regiunea Vest care si-au prezentat ofertele de locuri de munca disponibile. Astfel, au fost prezente cu oferte Centrul de Productie Materiale Publicitare TIP-COMPETEH, Centrul de Kinteoterapie si Masaj “Banat”, Centrul de organizate evenimente Pro Banatica EventsAsociatia pentru promovarea femeii in Romania (filiala Timis), Fundatia pentru Cultura si Invatamant „Ioan Slavici” Timisoara, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany Romania, Unitatea protejata „Pentru Voi”, Intrepriderea de prelucrare a lemnului KAST, Structura de Economie Sociala „Ulei de Sacalaz” si Asociatia OncoHelp Timisoara.

“ Prin acest proiect dorim sa imbunatatim consilierea si orientarea profesionala pentru categoriile vizate. Astfel, au loc furnizarea de programe de formare profesionala, infiintarea si dezvoltarea unor Structurii de Economie Sociala, sunt organizate doua targuri de job-uri in domeniul economiei sociale precum si doua caravane, participarea la un schimb de bune practici si organzarea unei Gale a Excelentei in domeniul antreprenoriatului social” a declarat Daiana Buzatu, manager de proiect din cadrul CCIAT.

Targul de job-uri s-a desfasurat intre orele 10.00 – 20.00, iar din punct de vedere al numarului de persoane care i-au trecut pragul in cautarea unui loc de munca, targetul a fost depasit inca din primele ore ale desfasuratii manifestarii.
Proiectul ”CASE – Competente Antreprenoriale SocialE” are ca obiectiv principal imbunatatirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile pe piata muncii din Regiunile Vest si Sud-Est, atat in economia sociala cat si in economia formala.Proiectul este derulat de CCIA Timis in parteneriat cu S.C. GAPA SRL, CCIA Vrancea si Associazione Gruppo Euroconsult (Italia), partener transnational.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.