Noutati :

‘Infractorii se intorc, zambindu-ne gales. Acum sunt victime’. Presedintele Tribunalului Timis, atac devastator la adresa procurorilor dornici doar de salarii grase si promovare

28 decembrie, 2018 - 08:56 PM
Autor: Redactie      
Categorie: JUSTITIE
6

TIMISOARA. Noi randuri asternute cu furie pe Facebook de catre presedintele Tribunalului Timis.

CITESTE SI: Viu colorata si moderna. Se dezvaluie noua Maternitate Bega de langa Spitalul Judetean Timisoara. Anuntul presedintelui CJT Calin Dobra 

Judecatoarea Adriana Stoicescu se revolta fata de modul in care procurori cu doar cativa ani de vechime in profesie ajung direct judecatori de Inalta Curte si se trezesc pe mese cu dosare grele de coruptie si habar nu au sa le rezolve, iar infractorii scapa basma curata pentru ca probele adunate sunt subtiri.

Eliberaţi de povara bunătăţii forţate şi a grijii creştineşti de fatada, ne–am întors degrabă în marasmul cotidian.
Mulţumiţi că ne-am făcut datoria faţă de cei săraci, ne-am pozat chipurile zâmbitoare, lângă portbagajele pline de cadouri şi am împărtăşit cu lumea bucuria ce ne cuprinde atunci când putem sa ii ajutam pe cei mai puţin norocoşi decât noi.
Dar asta doar o dată pe an, căci în rest suntem tare ocupaţi.

Ne-am întors în cetate, agitând topoare şi furci, gata să dăm de pământ cu toţi cei care nu sunt de acord cu noi.
Încet, ultima redută a democraţiei cedează.
Căutători disperaţi ai unor explicaţii plauzibile şi a marilor vinovaţi, nu vedem esenţialul.
Am ajuns aici din cauza anomaliilor şi inconsecvenţei legislative; a laşităţii noastre ancestrale şi a comodităţii.
A păgubosului „nu-i treaba mea, nu mă interesează”.
A obsesivului „mai rău să nu ne fie”.
A tăcerii .
Încet, încet, infractorii se întorc, zâmbindu-ne galeş. Acum sunt victime….

Ani de zile nimeni nu a protestat, nimeni nu s-a revoltat. Acum, toţi au ceva de spus.
Nimeni nu a spus nimic când procurorii deveneau judecători direct la Înalta Curte, fără să fi motivat în viaţa lor o hotărâre judecătorească .
Nimeni nu şi-a pus problema cum putea fi apreciată capacitatea unui magistrat de a motiva coerent o hotărâre, la standardele cerute de Înalta Curte, când la mapa profesională existau doar rechizitorii.
Nimeni nu s-a revoltat când procurori de parchet local dobândeau grad şi salarizare aferentă Parchetului Înaltei Curţi, prin delegare, apoi cercetau judecători şi procurori cu grad de curte şi cu 20 de ani vechime, în timp ce marea masă de procurori lua drumul capitalei, în fiecare an, pentru a-şi obţine gradul profesional
Nimeni nu s-a revoltat când şefilor Inspecţiei Judiciare sau judecătorilor „prea curajoşi, prea independenti, de-a dreptul obraznici” li se făceau dosare penale, doar-doar li se închide gura.
Toti au intors capul. Si au tacut.

Astăzi, falşii apostoli ai luptei anticorupţie resimt în fiecare celulă frustrarea pricinuită de înfiinţarea Secţiei Speciale.
Alături de ei, nostalgicii vremurilor de mult apuse, care nu pot şi nu vor să înţeleagă că lumea se schimbă sub ochii lor.
Care nu vor sa accepte că moda notelor informative şi a delaţiunii trebuie să dispară pentru totdeauna.
De cealaltă parte, magistraţii tăcuţi care inca sunt convinsi ca neimplicarea e solutia. Ca lucrurile se vor schimba si fara ei.

Când veţi intra în sala de judecată, opriţi-vă pentru câteva secunde din invocat excepţii şi evocat texte de lege.
Ridicaţi-vă ochii din dosar şi priviţi oamenii pe care îi judecaţi.
Priviţi-i in ochi şi cereţi-le să respecte legea, pentru că noi o respectăm necondiţionat….
Puteţi?
Priviţi-i in ochi şi cereţi-le să respecte intru totul si fara sa cracneasca hotărârile pe care noi le pronunţăm, pentru că ele reprezintă Adevărul…
Puteţi?
Priviţi-i in ochi şi cereţi-le să ne respecte, căci noi suntem fără de păcat…
Puteţi?
Apoi, aruncaţi voi primii piatra…
Puteţi?„, a scris vineri seara pe pagina sa de Facebook judecatoarea Adriana Stoicescu, presedintele Tribunalului Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. In sfârsit cred ca d-na președintă al Tribunalului Timiș vroia să ne strice sfârșitul de an și cred că în mare parte a reușit.
  Dacă d-na judecător poate să ne spună nouă celor care nu avem parte intr-un proces de ,,vicii de procedură,” amânări REȚINEȚI DE 7 ORI a pronunțării pedepsei, 8 luni de întârziere a motivării sentinței, tergiversarea dosarelor până la prescriere, atunci vom înțelege și noi spaima celor care sunt contra Secției Speciale de investigare al abuzurilor magistraților (dacă întârzierea motivației sentinței cu 8 luni nu este un abuz). VINA PENTRU SITUAȚIA CATASTROFALĂ ÎN CARE ESTE ASTĂZI ROMÂNIA SE DATOREAZĂ 75% JUSTIȚIEI ȘI 25% PRESEI TOTAL ASERVITĂ HOȚILOR. ÎN TOATĂ LUMEA POLITICIENII SUNT LA FEL JUSTITIA FACE DIFERENȚA.
  IAR ACUM O VESTE PROASTĂ PENTRU D-NA JUDECĂTOR, NOI CEI CU OPT CLASE ȘI UN CURS DE DANS VOM PLECA TOȚI ȘI NE VOM CÂȘTIGA EXISTENȚA ÎN TOATĂ LUMEA IAR COPII VOR AVEA CONDIȚII NORMALE DE EDUCAȚIE, ÎN URMĂTORII 5 – 6 ANI NU CRED CĂ VEȚI MAI AVEA MULT DE LUCRU, NOI VOM FI MAJORITATEA PLECAȚI.

 2. Poziția doamnei judecător Stoicescu este un semnal și pentru alți judecători.Încrederea în justiție se poate restabili numai din interiorul sistemului.Se va face ?.

 3. Cu o ,,floare,, nu se face primavara….Intr-un sistem judiciar dat peste cap de legi idioate, psdragniste.Parerea unui
  singur ,,meserias,,onest se pierde….e prea putin.Sperantele in justitia romana sunt tot mai …,,anemice,,.Acum sunt mari
  ,,profesionisti,, alde ciordache ,nicolicea marlanul sau niciolae serban , soferul…..Vai de noi!

 4. perfect spus !!!

 5. Justiția este praf atâta timp cat în aceiasi speță la timisoara se pierde procesul iar la bucuresti se castiga . Judecătorii au fost preocupati doar sa aibă salarii foarte mari ca doar muncesc la greu , pensii speciale ca doar au muncit la greu . Acum cate unul se trezeste filozofand dar noi ne trezim cu infractorii printre noi .

 6. Apreciez gandurile si reflectiile pertinente ale doamnei judecator.
  Dar daca exista atatia judecatori, procurori … corupti, incompetenti, … apar imediat doua mari intrebari:
  – dece atatea pensii speciale si atat de mari?
  – cum de au loc atatia in acest sistem si cum se avanseaza mai rapid ca acceleratul?
  Prea s-a dat drumul la avansari pe NEmerit si asta peste tot (administratie, invatamant, sanatate, … si mai cine stie pe unde).