Informatizare in Timis pe bani europeni. A fost semnat un contract de 2 milioane de lei

Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, s-a aflat astazi la Timisoara pentru a semna un proiect cu finantare europeana pentru judetul Timis, in valoare de 2 milioane de lei.

„Eficientizarea serviciilor publice oferite de Consiliul Judetean Timis prin implementarea serviciilor de e-guvernare”, se numeste proiectul care a primit finantare de la Uniunea Europeana in valoare totala de 1.997.635 lei

Scopul acestui proiect este realizarea unui sistem informatic care sa permita functionalitati precum transmiterea in mod automat de notificari pe e-mail cu hotararile CJT catre cetatenii care solicita acest serviciu, centralizarea informatiilor primite zilnic de la scoli cu privire la Programul cornul si laptele, inregistrarea si gestionarea cererilor privind emiterea licentelor de transport si plata on-line a acestora, programarea on-line a audientelor, forum de discutii cetateni-administratie locala.

„Este vorba despre un program care va pune la treaba pe cei care lucreaza in IT din CJT si in Timis. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, iar cetatenii din Timis vor putea sa simta beneficiile date de societatea informationala. Din 200 de proiecte depuse, 20 au fost declarate castigatoare. proiectul se incadreaza in programul e-guvernare pentru administratiile publice si este orientat spre informatizare”, a declarat Valerian Vreme.

Constantin Ostaficiuc, presedintele CJT, a adaugat ca la nivelul judetului Timis se studiaza posibilitatea pentru un proiect pilot Data-center cu finantare pe Programul Operational Sectorial cu implicari directe pentru administratia locala din judet pentru plata de taxe si impozite locale. „Dorim, la nivelul judetului Timis, acest  proiect cu posibilitatea extinderii la nivelul regiunii, in pasi”, a declarat Ostaficiuc. Concret, acest proiect vine in sprijinul primariilor. Se doreste ca timisenii sa aiba posibilitatea de a plati taxele si impozitele nu numai la primarii, ci si la diferite birouri deschise in localitate sau chiar la Posta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.