Noutati :

Incepe recensamantul populatiei si al locuintelor. Vezi cui trebuie sa ii deschizi usa si ce intrebari ti se vor pune! Citeste totul despre recensamant 2011!

11 octombrie, 2011 - 09:51 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

In perioada 20-31 octombrie va avea loc recensamantul populatiei si al locuintelor. In acest interval, la usa fiecarei gospodarii va bate un recenzor care va solicita o serie de date atat despre cei care stau acolo, cat si despre locuinta.

Toti cetatenii sunt obligati sa furnizeze informatiile solicitate, in caz contrar amenzile ridicandu-se pana la 5.000 de lei.

Chestionarele care vor trebui completate contin informatii importante despre fiecare persoana in parte, despre locul ei de munca, veniturile obtinute sau proprietatile sale.

Cele 8 chestionare au fost publicate pe Internet la adresa www.recensamantromania.ro

Recensamantul se va axa pe inregistrarea cetatenilor romani cu domiciliul in tara indiferent daca se afla in Romania sau sunt plecati in strainatate.

De asemenea, vor fi inregistrati cetatenii straini sau fara cetatenie care au domiciliul sau resedinta in Romania, cetatenii straini aflati pe teritoriul tarii indiferent de cat timp sau din ce motive au venit (refugiati, solicitanti de azil, de cetatenie romana, straini sositi pentru afaceri sau in interes personal).

Recensamantul va inregistra si date despre toate cladirile de locuit, despre cladirile cu alta destinatie in care se afla locuinte, precum si despre unitatile de locuit in comun.

In plus, el va cuprinde caracteristici demografice pentru a studia fenomenul imbatranirii populatiei, caracteristici geografice, de migratie interna si internationala, caracteristici educationale, etnoculturale si economice ale persoanelor, ale gospodariilor.

Fiecare cetatean va fi intrebat despre datele sale personale (adresa, numar si serie la Cartea de Identitate, CNP, dara si locul nasterii etc).

De asemenea va fi intrebat daca are:
Dificultati de memorare sau concentrare
Dificultati de ingrijire proprie
Dificultati de comunicare
Dificultati de vedere
Dificultati de auz
Dificultati de a merge, de a urca scarile

La capitolul locuinte, proprietarul va fi chestionat, printre altele:
Cate niveluri are locuinta
Cate camere de dormit
Cu ce sisteme de incalzire e dotata locuinta
Daca are baie locuinta

Ca o noutate, Guvernul a decis ca vor putea fi folosite si surse indirecte, adica persoanele absente temporar de la domiciliu sunt inregistrate pe baza informatiilor de la celelalte persoane din locuinta, a informatiilor de la vecini, de la primarie, etc. Persoanele aflate pe teritoriul Romaniei si care nu au fost recenzate vor avea obligatia sa se prezinte la comisia de recensamant din localitatea in care se afla temporar pana la 31 octombrie 2011.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...