Noutati :

Inca un proces cu Carpatair castigat de Aeroportul International Timisoara

21 iulie, 2015 - 10:10 AM
Autor: Anonim      
Categorie: JUSTITIE
0

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins ca nefondat recursul societatii Carpatair prin care solicita anularea contractului de marketing incheiat intre Aeroportul Timisoara si compania Wizzair in 2008. Acesta este al doilea proces castigat de aeroport avand aceeasi tema, cea a contestarii oportunitatii si legalitatii contractului de marketing incheiat intre Aeroportul Timisoara si Wizzair.

Aeroportul International Timisoara a demonstrat in mod evident ca acel contract este un act de drept comercial, Aeroportul comportandu-se pe piata ca un investitor privat prudent, in litera si spiritul reglementarilor romanesti si europene.
Contractul si-a incetat activitatea in 2010 fiind reziliat prin acordul partilor.
Prin actiunea introdusa pe rolul Tribunalului Timis, Sectia contencios administrativ si fiscal sub nr. 1734/30/2011, reclamanta S.C. Carpatair SA a chemat in judecata Aeroportul International Timisoara Traian Vuia solicitand ca prin hotararea ce se pronunta sa se dispuna constatarea caracterului ilegal al ajutorului de stat acordat prin intermediul contractului de marketing nr. 835/30.07.2008 de catre Aeroportul International Timisoara Traian Vuia in favoarea WizzAir, cu cheltuieli de judecata.
Dupa doua cicluri procesuale, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul declarat de reclamanta SC Carpatair SA, impotriva deciziei civile nr.1183 din 2 decembrie 2014, pronuntat de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a V-a Civila, ca fiind nefondat. Totodata instanta suprema a obligat reclamanta, SC Carpatair SA, la plata sumei de 18.831,72 lei catre Aeroportul International Timisoara Traian Vuia si a sumei de 10.885,04 catre Wizzair Hungary, in calitate de intervenient, reprezentand cheltuieli de judecata.

Actiunile repetate ale companiei Carpatair indreptate impotriva Aeroportului Timisoara si a conducerii acestuia sunt lipsite de suport real au un pronuntat caracter tendentios, sicanator si hartuitor, prin care se incearca atat discreditarea aeroportului si a conducerii acestuia din 2010 pana in prezent, cat si ascunderea problemelor reale ale companiei Carpatair, aflata in insolventa financiara. Prin aceste actiuni repetate se aplica diverse  strategii pentru neplata datoriilor cumulate de compania aeriana fata de Aeroportul Timisoara. Datoriile companiei Carpatair catre S.N. Aeroportul International Timisoara S.A. si inscrise la Masa Credala sunt de 12.202.466,79 lei (aproximativ 2,74 milioane de euro).

De reamintit ca si sesizarea companiei Carpatair catre Consiliul Concurentei a fost respinsa in septembrie 2014 de catre institutia publica, intarind astfel concluzia ca acuzele Carpatair au un caracter nefondat si tendentios.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...