Noutati :

Ideile inovatoare, castigatoare in competitiile organizate de CCIAT. Climate KIC cauta noi proiecte prietenoase cu mediul

15 mai, 2020 - 11:07 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
1

TIMISOARA. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener oficial în România al EIT Climate-KIC, invită potențialii candidați să aplice cu idei inovatoare pentru un loc în marea finală a competiției globale ClimateLaunchpad, cea mai mare competiție de idei inovatoare “prietenoase cu mediu”.

Finaliștii competiției, la nivel internațional, vor fi recompensați cu premii: 10.000 euro locul 1, 5.000 euro locul al 2-lea, 2.500 euro locul al 3-lea.

Oportunitatea se încadrează în Programul ClimateLaunchpad – cea mai mare competiție de idei în domeniul “clean technology” finanțată de EIT Climate-KIC și organizată în România de către CCIA Timiș.

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.
Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon. În acest sens, trebuie descoperite cele mai bune idei sustenabile.

Anul acesta au intrat in competiție 55 de tări.

Cele mai bune idei vor fi selectate, iar echipele vor participa la un bootcamp intensiv susținut de lectori internaționali, vor urma sesiuni de instruire, coaching (tehnici de pitching, business canvas etc.).

*Ținând cont de situația COVID-19, activitățile programului se vor desfășura online.

Aplicația este deschisă, iar termenul limită este 01 iunie 2020.

Detalii despre posibilitatea de acces la program și înscrieri: https://climatelaunchpad.org/.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0721896961, e-mail: [email protected] Persoană de contact: Cristina Bădulescu – coordonator Hub EIT Climate-KIC/ CCIAT.

EIT Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa destinat prevenirii schimbărilor climatice, fiind compus din companii private dinamice, organizații academice de renume și instituții ale sectorului public. EIT Climate KIC a fost creată în 2010 de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Chiar nu mai contează știrea, la o asemenea poză-antet, de altfel atât de sugestivă: vă rugăm, data viitoare să nu mai ștergeți sticla de Coca Cola de la gura domnișoarei blonde. Mulțumim pentru că ne mențineți mereu conectați cu știrile cu adevărat importante!