Guvernul a facut o noua oferta profesorilor pentru a renunta la greva. Care este conditia pusa de Executiv

Guvernul a lansat o noua propunere sindicalistilor din educatie, prin care spera sa ii convinga pe profesori sa incheie greva din educatie si sa si faca un anunt in acest sens duminica, iar de luni sa se intoarca la clase.

CITESTE SI: Noi schimbari la Bacalaureat 2023. Se anuleaza si evaluarea elevilor de la clasa a VI-a 

Executivul a propus o crestere a salariilor cu 25% pentru profesori. Anuntul a fost facut de Marius Nistor, liderul FISE, care a mai precizat ca reprezentantii dascalilor trebuie sa dea un raspuns pana duminica daca accepta noua propunere, scrie antena3.ro.

Buna seara! Acum 5 minute ni s-a transmis din partea Guvernului ca solicitările de mai sus sunt acceptate. Adică 25% creșterea salarială, 1500 anual pentru personalul didaactic de predare și auxiliar până în 2027, 500 anual pentru personalul nedidactic până în 2027 și 50% prima tranșă din noua grila de la 1 ianuarie 2024”, le-ar fi transmis liderul FSE, Marius Nistor, membrilor de sindicat pe grupurile de profesori.

Nu este singura propunere a Executivului. Guvernul a propus, in cadrul discutiilor de vineri, o majorare salariala de 45% din cresterile stipulate in grilele de salarizare, majorare acordata de anul viitor, dar si un bonus anual de 1.500 de lei, acordat din fonduri europene pana in anul 2027.

Sindicatele au precizat atunci ca urmează sa se consulte cu membrii de sindicat si sa dea un raspuns.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Bravo Profesorilor. De 34 de ani nu am văzut o grevă. Greva Asta începe să se încadreze în normele unei greve adevărate. Români LUAȚI AMINTE, DACĂ ÎI VEȚI URMĂ PROFESORILOR VEȚI REZOLVA CÂTE CEVA!!!!!