Noutati :

Gabriela Ionescu, fosta directoare adjuncta a Directiei Generale a Finantelor Publice Timis, condamnata la 4 ani de inchisoare

1 iunie, 2012 - 01:40 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
0

TIMISOARA. Tribunalul Timis a judecat cu celeritate maxima dosarul de coruptie in care este implicata fosta directoare adjuncta a Directiei Generale a Finantelor Publice Timis, Gabriela Ionescu, si concubinul acesteia, Dinu Calin, si i-a condamnat la inchisoare cu executare.

La nici sase luni de la arestarea preventiva a celor doi, care s-a petrecut in data de 21 decembrie 2011, judecatoarea Monica Badescu a hotarat, azi, condamnarea Gabrielei Ionescu la o pedeapsa cu inchisoarea de 4 ani, in timp ce Dinu Calin urmeaza sa stea dupa gratii 3 ani si doua luni.

De asemenea, instanta a dispus restituirea catre denuntator a sumei de 10.000 de euro si 20.985 de lei, totodata ambii condamnati trebuin sa achite cate 6000 de lei cheltuieli judiciare catre stat.

Pentru a nu mai exista discutii ca in cazul Ionel Olari, fostul director general al DGFP Timis, care dupa ce a iesit de la inchisoare a fost reprimit pe un post de executie in cadrul institutiei, Tribunalul Timis a aplicat fostei directoare o pedeapsa complementara, si anume – i-a interzis sa mai exercite functia de inspector fiscal timp de 3 ani de la executarea pedepsei principale.

Reamintim ca finantista a fost trimisa in judecata pentru ca, in cursul anului 2011, in calitate de director executiv adjunct in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Timis, “a pretins si primit, atat direct, cat si prin intermediul inculpatului Dinu Calin Ioan, in repetate randuri, de la un denuntator, sume de bani si bunuri, in cuantum total de 88.273 lei. in schimbul foloaselor, inculpata Ionescu Gabriela l-a asigurat pe denuntator ca se va ingriji personal ca societatile comerciale ale denuntatorului sa beneficieze de o protectie constanta in sensul ca, in virtutea atributiilor functiei de conducere, va face in asa fel incat DGFP Timis sa nu efectueze constatari de natura a atrage raspunderea juridica a societatilor administrate de denuntator”, dupa cum a comunicat DNA la vremea respectiva.

Sentinta de azi a Tribunalului Timis poate fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicare.

CITESTE SI: Gabriela Ionescu, fost director executiv la Finante in judetul Timis, a fost trimisa in judecata pentru luare de mita

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...