Noutati :

FOTO! Un nou transport cargo cu vacute din Irlanda a sosit la Timisoara, pe aeroport!

18 ianuarie, 2012 - 03:14 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Un numar de 66 de vacute au sosit miercuri la Timisoara cu un transport cargo. Vacutele au calatorit timp de 4 ore si vor ajunge, de Martisor, la copiii orfani din judetul Oradea, dar si la cativa nevoiasi din comuna Rasca, judetul Cluj-Napoca.

Ar fi trebuit sa ajunga, la Timisoara, pe aeroport, 70 de vacute, insa patru dintre ele nu au mai putut fi transportate pentru ca au adus pe lume vitei. Asa ca transportul de miercuri a fost de 66 de vacute, toate gestante, care vor ajunge la orfani si la nevoiasi.

Vacutele au fost transportate cu un avion care a mai trasportat, in alte cazuri, elefanti si girafe. Vacile aduse miercuri la Timisoara din Irlanda vor intra in carantina si li se vor face analize de catre DSV Oradea.

„Vacile transportate in Romania nu au fost tranchilizate pe parcursul drumului, au calatorit cate 5-6 intr-o boxa si fiecare are cate un pasaport. 20 vor fi duse la Caminul de copii din Felix – Oradea, iar restul la familiile nevoiase din comuna Rasca, judetul Cluj-Napoca. Vor ajunge la destinatie de martisor, in perioada 1-8 martie”, a declarat Laura Manciu, PR al asociatiei Heifer Romania.

Asociatia Heifer Romania anunta ca in acest an va mai veni un stfle de transport de vaci in Romania pentru ca numai din comuna Rasca din judetul Cluj-Napoca sunt inregistrate 120 de cereri. Vacutele care au venit pe aeroportul din Timisoara sunt toate gestante si dau, fiecare, cate 30 de litri de lapte.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pe vremea comunistilor in sate la fiecare a 2-a casa oamenii aveau cel putin o vaca.
    Dupa ’90 tovii Tabara, Sarbu, … si altii care au fost ministrii au descurajat total cresterea animalelor. Acum nu mai gasesti un litru de lapte la sate.

  2. Judetul >>>ORADEA !!!!!!! Ce naiba….! Doamne…. cine a ajuns sa scrie articole in ziar !