Noutati :

FOTO! Elevii claselor a III-a si a IV-a de la Generala 30 din Timisoara vor toti sa devina doctori

1 aprilie, 2013 - 12:28 PM
Autor: Catalin Radu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Cateva zeci de copii au vazut ce inseamna sa fii medic si sa salvezi vieti, au asistat la operatii, la montarea unei atele gipsate si au invatat despre igiena si sanatate vizitand Spitalul Clinic Judetean de Urgenta.

Evenimentul a avut loc in saptamana ‘Scoala altfel 2013’. Cel care le-a prezentat unitatea sanitara si le-a explicat copiilor ce presupune viata de chirurg, de anestezist sau asistent a fost dr. Florin Barsasteanu, director adjunct al Spitalului Judetean Timisoara.

‘Educatia in sanatate ar trebui sa fie o prioritate, de aceea actiunile de acest fel sunt foarte importante. Ele fac parte din grupul mijloacelor de preventie si se stie foarte clar ca a preveni este mult mai ieftin si mai rentabil decat a trata. Doar daca elevii invata de la varste mici acest lucru vom putea avea o generatie mai sanatoasa decat a noastra’, a declarat dr. Barsasteanu.

Copiii au asistat la o prezentare a Spitalului Judetean Timisoara, iar apoi au asistat, in sala de observatie, la doua operatii. Dupa ce au invatat care sunt membrii echipei chirurgicale si i-au observat in timp ce salvau vieti, micutii s-au aratat incantati si s-au hotarat, toti, sa devina medici.

‘Este o zi deosebita pentru ei, cu totul inedita si captivanta. A venit exact ca o fixare a cunostintelor pe care le-am acumulat in capitolul <<corpul omenesc>> pe care tocmai l-am terminat. Au vazut acum, practic, tot ce au invatat‘, a spus Gabriela Simcea, invatatoare la Scoala Genrala nr. 30 din Timisoara.

Foto: Virgil Simonescu

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...