Noutati :

Fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost audiat la Curtea de Apel in calitate de martor in dosarul Mafiei Imobiliare

30 ianuarie, 2013 - 06:51 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
3

TIMISOARA. Fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost audiat, miercuri, la Curtea de Apel Timisoara, in dosarul mafiei imobiliare in care au fost cercetati mai multi notari, angajati de la Cartea Funciara, angajati din Primaria Timisoara si lideri ai clanurilor tiganesti din oras.

Citat in fata instantei in calitate de martor, fostul edil sef s-a prezentat in sala de judecata insotit de sotia sa, Anamaria Ciuhandu, si a raspuns cu calm intrebarilor venite din partea avocatilor.

Radu Zandomeni, avocatul principalului inculpat din dosar, bastanul Ionelas Carpaci, a incercat sa profite la maxim de prezenta la bara a fostului primar si l-a “bombardat” cu o serie de intrebari extrem de insinuante.

Este adevarat ca in vraful de hartii pe care le semnati in fiecare zi, ca primarul, puteau fi strecurate si documente falsificate?”, a fost una dintre intrebarile bine punctate, prin care s-a incercat exonerarea bastanului Carpaci de acuzatia de falsificare sau instigare la falsificarea unor dispozitii de primar.

Am fost audiat ca martor. Eu in acest caz am ordonat o ancheta administrativa, am anuntat Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, precum si Politia, iar in cadrul anchetei din PMT am cautat sa vad cum s-au petrecut lucrurile, apoi am inceput actiune in instanta pentru refacarea Cartii Funciare, asa cum era initial. E o poveste mai veche, se stie foarte bine ca mi s-a falsificat semnatura si stampila, iar noi am fost cei care am sesizat Politia”, a declarat Gheorghe Ciuhandu in exclusivitate pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Conform rechizitoriului, in perioada ianuarie 2006 – februarie 2008, Ionelas Carpaci a fost beneficiarul a doua dispozitii de restituire a unor imobile din Timisoara, ambele emise in fals in numele primarului Gheorghe Ciuhandu si a secretarului Ioan Cojocari. Prejudiciul total creat unei firme private, SC Italrom Constructii Timisoara, care a achizitionat unul dintre cele doua terenuri obtinute ilegal, si Primariei Timisoara este de aproape 550.000 de euro. Fostul primar a raspuns ca in documentele venite la semnat nu se puteau strecura acte falsificate, intrucat acestea erau verificate, in prealabil, de serviciile de specialitate ale Primariei.

Ce alte raspunsuri a mai dat in fata judecatorilor Gheorghe Ciuhandu si ce notarita din Timisoara a mai fost audiata, tot miercuri, aflati din noul  numar al  Saptamanalului Opinia Timisoarei  care va aparea  pe piata joi, 31 ianuarie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Atita timp cit exista judecatori mincinosi si partinitori, nu-i asa d-da judecatoare Gabriela D., care lucreaza si tine partea celor cu bani si pile, nu se schimba nimic in Romania!

  2. Am cumparat numarul din 31.01.13 si nu ati dat continuarea. Cenzura? Sau sa fie altceva, cu iz de <>…?

  3. Cand va fi intrebat Ciuhandu in postura de inculpat despre ex. Licitatii, deturnarea fonduriilor spre domeniul privat etc. din pacate asta nu se va intampla niciodata