Noutati :

Fostul director executiv al Poli Timisoara, Gheorghe Chivorchian, se apara: Nu mi-au permis sa consult dosarul in care sunt acuzat de complicitate la abuz in serviciu!

22 septembrie, 2015 - 01:52 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: JUSTITIE
0

TIMISOARA. Fostul director executiv al clublui de fotbal Politehnica Timisoara, Gheorghe Chivorchian a fost recent trimis in judecata in dosarul finantarii echipei de fotbal, de catre Consiliul Judetean Timis.

Este vorba de un dosar in care Chivorchian, dar si altii, sunt cercetati dupa sapte ani si jumatate de la ”comiterea faptelor”, in speta privind semnarea unui protocol intre Consiliul Judetean Timis si echipa de fotbal a orasului pentru finantare.

Este vorba de un dosar in care sunt cercetat dupa 7 ani si jumatate. Este un dosar de natura tehnica, in speta financiar – contabila si atunci solutionarea lui nu poate avea loc fara un set de cercetari esentiale. Sirul evenimentelor a fost urmatorul: in aprilie 2008, CJT aproba protocolul de colaborare intre clubul Poli si Consiliul Judetean. Documentul a fost semnat de presedintele CJT Constantin Ostaficiuc si de patre patronatul clubului, in speta domnul Marian Iancu. CJT s-a obligat sa aloce un milion de euro pentru sustinerea exclusiva a echipei de fotbal in doua transe. 500.000 de euro in luna mai si 500.000 de euro in luna decembrie. Clubul Poli avea obligatia sa foloseasca suma alocata in mod  exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor echipei de fotbal. Deci noi puteam sa facem orice tip de cheltuiala. Noi ca si club suma trebuia sa o folosim pentru a acoperi cheltuielile echipei de fotbal. Pai la un buget de aproape  13-14 milioane cat a fost atunci, noi puteam sa ducem documente nu de un milion, ci de 4 milioane, daca era. Nu spune pentru ce anume. Aveam obligatie sa organizam meciuri pe stadionul Dan Paltinisanu”, a declarat Chivorchian pentru opiniatimisoarei.ro.

Fostul director executiv al clubului de fotbal timisorean a mai prezentat si obligatiile, precum si obiectul contractului dintre cele doua parti.

La punctul 4 din protocol se arata ca SC Poli Timisoara are obligatia sa foloseasca suma alocata in mod exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor echipei de fotbal si apoi sa organizeze si sa desfasoare meciuri atat in competitii oficiale, interne sau externe, pe Stadionul Dan Paltinisanu. Obligatiile CJT erau sa aloce un milion de euro pentru sustinerea exclusiva a echipei Poli Timisoara, in 2 transe, pentru participarea in cupele europene si pentru a termina pe locul 5. Obiectul protocolului se referea la performanta, dar obligatiile nu”, a spus Chivorchian.

Acest protocol, spune Chivorchian, a fost verificat atat de auditul CJT, cat si de Camera de Conturi, in mai multi ani la rand si nu s-au gasit nereguli.

Protocolul votat de CJT neatacat de prefect in contencios administrativ a produs efect. Pe 17 decembrie, la 8 luni de la semnarea protocolului CJT, eu  am prezentat documente justificative pentru cheltuirea banilor. Auditul CJT valideaza documentul, Camera de Conturi Timis constata legalitatea cheltuielilor in baza protocolului si spune ca nu e vorba de cheltuieli fictive. Dupa 7 ani si jumatate sunt acuzat eu si colegii mei si se constata ca am fost complice la abuz in serviciu”, a mai spus Gheorghe Chivorchian.

Fostul director executiv al Poli Timisoara este nemultumit ca nu i s-a permis sa consulte dosarul in care este acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Am solicitat in scris efectuarea unei expertize finaniciar- contabile, dar si sa consult dosarul. La aceste doua cereri nu am primit niciun raspuns, desi erau obligati sa faca conform procedurii penale si au trimis dosarul direct in instanta, fara finalizarea cerectarilor de fapt ingradindu-mi un drept la aparare. Am depus doua cereri, una pe 1 iulie, in care cer sa am acces la dosar, si alta facuta cateva zile mai tarziu, sa venim si noi cu un expert”, a mai spus Chivorchian.

Gheorghe Chivorchian este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, potrivit DNA.

Acuzatiile care i se aduc lui Chivorchian fac parte din dosarul finantarii echipei de fotbal Poli Timisoara de catre Consiliul Judetean Timis, in perioada in care clubul de fotbal ii apartinea omului de afaceri Marian Iancu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...