Noutati :

Fosta conducere a Electrica Banat, condamnata la pedepse intre 1 si 4 ani de inchisoare in dosarul Electrica 2! Vezi cat a primit asociatul lui Georgica Cornu!

23 mai, 2013 - 01:35 PM
Autor: Anonim      
Categorie: JUSTITIE
2

Fosta conducere a Electrica Banat a fost condamnată definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la pedepse intre unu si patru ani de inchisoare cu executare sau cu suspendare, pentru fapte de coruptie. In dosarul Electrica 2, asociatul omului de afaceri timisorean Georgică Cornu la grupul de firme Izometal – Confort, Lucian Caraiman, va sta dupa gratii 2 ani, potrivit mediafax.ro.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, joi, recursurile declarate de DNA Timisoara si de Livius Ioan Milea, Sorin Boc, Iulia Anca Crudu si Lucian-Nicu Caraiman impotriva deciziei din 5 iunie 2012 a Curtii de Apel Timisoara si a respins ca nefondate contestatiile lui Gheorghe Erimescu si Ion salvari, precum si ale partilor vatamate SC Confort SA Timisoara si SC Izometal – Magellan SRL Timisoara.

Instanta a casat in parte decizia Curtii de Apel Timisoara si sentinta din 3 octombrie 2011 a Tribunalului Timis si, in rejudecare, l-a condamnat pe Livius Ioan Milea, fost director general al FDFEE Electrica Banat (fosta filiala teritoriala de stat, in prezent privatizata, a societatii Electrica SA), la doi ani de inchisoare cu executare. Tribunalul Timis si Curtea de Apel Timisoara dispusesera condamnarea lui Milea la cinci ani de inchisoare cu executare.

Gheorghe Erimescu, fost director comercial la SISEE Electrica Banat (sucursala de intretinere si servicii din cadrul Electrica SA), a fost condamnat de instanta suprema la patru ani de inchisoare cu executare. Tribunalul Timis il condamnase la sase ani de inchisoare cu executare, iar Curtea de Apel Timisoara i-a redus pedeapsa la patru ani.

Sorin Boc, fost director economic la SISEE Electrica Banat, a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu executare. Tribunalul Timis si Curtea de Apel Timisoara il condamnasera la trei ani de inchisoare cu executare.

Asociatul lui Georgica Cornu la grupul de firme Izometal – Confort, Lucian Caraiman, care la data faptelor de care este acuzat era director de marketing la SC Confort SA si agent comercial la SC Izometal SA, a primit o condamnare de doi ani de inchisoare cu executare. Caraiman fusese condamnat de Tribunalul Timis la cinci ani de inchisoare cu executare, pedeapsa redusa la Curtea de Apel Timisoara la patru ani de inchisoare cu executare.

Iulia Anca Crudu, fost sef Serviciu Aprovizionare la SISEE Electrica Banat, a fost condamnata la un an de inchisoare, instanta dispunand suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de incercare de patru ani. Tribunalul Timis si Curtea de Apel Timisoara o condamnasera pe Anca Crudu la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Ion Salvari, fost functionar in cadrul Biroului Administrarea Patrimoniului la FDFEE Electrica Banat, a fost condamnat de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu suspendare, ramanand cu pedeapsa dispusa de instantele inferioare.
Decizia instantei supreme este definitiva.

Va reamintim, in dosarul Electrica 1, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat sentinta definitiva in 27 februarie. Atunci, fostii directori ai Electrica Banat si mai multi oameni de afaceri implicati in unul din cele mai importante dosare de coruptie au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea ce totalizeaza 61 de ani. Magistratii de la ICCJ au mentinut decizia Curtii de Apel Timisoara.

CITESTE SI: Inculpatii din dosarul Electrica Banat, condamnati definitiv la 61 ani de inchisoare. Judecatorii de la Inalta Curte au mentinut decizia Curtii de Apel TimisoaraInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Deci cel mai amarat dintre ei a fost condamnat cel mai mult. E drept, cu suspendare.
    S-a gasit Acarul Paun…

  2. Mult dureaza la noi pana da justitia o sentinta definitiva. Iar recursurile cred ca se accepta cu prea mare usurinta. Pai faptele din dosarul Electrica cat de vechi sunt? 10 ani? Sau poate mai mult. In tot acest timp oamenii acestia si familiile lor s-au bucurat de bani furati, cu acesti bani au pornit alte afaceri de succes etc. Iar pagubitii (adica noi) am ramas … pagubiti.

    Identic in cazul Becali. A fost condamnat dupa 16 ani!!!