Noutati :

Fosta angajata CNADNR, trimisa in judecata de procurorii DNA Timisoara! Care sunt acuzatiile?

20 aprilie, 2017 - 03:17 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: JUSTITIE
0

TIMISOARA. O angajata a fostei Companii Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale Romania a fost trimisa in judecata dupa ce a luat spaga in 2008, in diverse bunuri in valoare de 14.747 lei, de la reprezentantul unei firme care avea de executat consolidari la un drum national din Banat, omul de afaceri fiind si el acuzat, in acelasi dosar.

CITESTE SI: DESCOPERIRE teribila dupa un incendiu devastator in Timis! Banuielile cutremuratoare ale unor parinti 

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie Timisoara, procurorii au dispus trimiterea in judecata a celor doi pentru luare, respectiv pentru dare de mita.

Este vorba despre Silvia Nely Ciobanovschi, la data faptei director al Directiei Lucrari Remediere Calamitati din cadrul fostei Companii Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, care este acuzata de luare de mita si Nicolae Dumitru Staicu, la data faptei reprezentant al unei societati comerciale, care este acuzat de dare de mita.

La data de 06 mai 2008, intre Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, pe de o parte, si o asociere de firme din care facea parte si societatea reprezentata de inculpatul Staicu Nicolae Dumitru, a fost incheiat un contract de executie de lucrari avand ca si obiect consolidare a doua tronsoane ale soselei DN 57B (drumu care leaga localitatea Bozovici de Baile Herculane din judetul Caras-Severin – n.r.). in acest context, in perioada noiembrie – decembrie 2010, inculpata Ciobanovschi Silvia Nely, in calitatea mentionata mai sus, dar si in cea de presedinte a comisiei de receptie a lucrarilor, a pretins si primit de la inculpatul Staicu Nicolae Dumitru mai multe foloase necuvenite in valoare totala de 14.747 lei”, spun anchetatorii.

Bunurile respective au fost pretinse si primite de femeie pentru a-si indeplini necorespunzator atributiile de serviciu. Aceasta a intocmit procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor, desi aceste lucrari nu erau corespunzatoare sau nu au fost executate.

CITESTE SI: Schimbare la varful IPJ Tims! Cine este noul sef al Inspectoratului de Politie? 

Anterior, membrii comisiei de receptie constatasera ca anumite lucrari contractate nu au fost executate, au fost executate partial sau fara respectarea prevederilor proiectului, iar aspectele respective nu au fost nementionate de inculpata in cuprinsul documentului inaintat C.N.A.D.N.R.
Un efect imediat al intocmirii documentului respectiv, dupa inregistrarea acestuia, a fost faptul ca societatea reprezentata de inculpatul Staicu Nicolae Dumitru a obtinut, conform dispozitiilor contractuale, deblocarea sumei reprezentand 70% din garantia de buna executie, suma care reprezenta un procentaj de 5% din valoarea totala a contractului”, adauga procurorii DNA Timisoara.

Procurorii au dispus punerea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile si asupra unui imobil ce apartin inculpatei Ciobanovschi Silvia Nely.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caras Severin, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...