Forum de afaceri Romania – Israel in domeniul agriculturii, desfasurat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis

TIMISOARA. Firmele timisene au participat, miercuri, la un nou forum de afaceri, desfasurat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in parteneriat cu Ambasada Statului Israel in Romania. De data aceasta, s-au dezbatut subiecte din domeniul agriculturii, cu focus pe solutii inovative de agro-tehnologie provenite din Israel – managementul apei, sisteme de irigatii, sere, tehnologii de crestere a animalelor, ferme de lapte.

Subiectul discutat este binevenit si este in coordonare cu precouparile din domeniul agriculturii, in contextul complicat de care avem parte. Avem multe companii de profile diferite, vedem companii de irigatii, care sunt binevenite, si eu sunt interesat de acest domeniu, am vazut tot felul de produse sustenabile, care pot ajuta agricultura smart. Trebuie sa fructificam capacitatea pamantului nostru, care este foarte bun. Sper ca aceasta conferinta sa fie un succes si sper sa se concretizeze cu incheierea de parteneriate de afaceri asa cum s-a intamplat si dupa alte evenimente de acest gen pe care le-am organizat„, a spus Darius Georgiu, vicepresedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

In Israel, agricultura este o ramura importanta, in ciuda conditiilor climatice nefavorabile si a deficientei de apa, in special datorita legaturii si originii sale inovatoare. Este o agricultura specializata in produse cu valoare adaugata ridicata si produse extrem de tehnice.

Ne bucuram sa fim intr-o zona foarte promitatoare din Romania. Nu este prima noastra colaborare cu CCIA Timis. E mult potential in domeniul agriculturii, dar am colaborat si in domeniul medical si au existat rezultate foarte bune. Luna viitoare o delegatie israeliana urmeaza sa ajunga la Timisoara din partea ministerului de externe. Noi sunt o ramura a ministerului eocnomiei si industriei si obiectivul nostru e sa cream oportunitati pentru companiile israliene. E treaba noastra sa gasim parteneri din zona pe care o acoperim. Noi facem legaturi intre entitati, companii si cream proiecte la nivel mare si Romania nu este doar un prienten, ci si un partener important, dar cred ca este important sa exploram fiecare zona pentru a gasi noi oportunitati de colaborare pentru companiile din tarile noastre. Noi vom contacta partenerii din Romania, vom vedea ce companii sunt interesate de colaborari si vom avea si delegatii in Timisoara, mai ales ca este un oras frumos. Camera de Comert este un partener excelent„, a spus Bareket Knafo, sefa misiunii economic si de comert a Israelului in Romania”, a precizat Bareket Knafo, șefa Misiunii Economice și Comerciale israeliene în România.

Forumul de afaceri in domeniul agriculturii a fost cel de-al doilea eveniment sectorial organizar in parteneriat cu Israelul, dupa cel ce a avut loc in decembrie 2021, si care a fost dedicat sectorului medical.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...