Noutati :

Firmele infiintate prin Proiectul SIA VEST si-au inceput activitatea

2 decembrie, 2019 - 10:45 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
2

TIMISOARA. In calitate de partener coordonator al proiectului cu titlul „SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale”, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis continua activitatea de sprijinire a start-up-uri finantate in cadrul proiectului.

Dupa finalizarea actiunilor de infiintare, autorizare a activitatii si semnarea contractelor de subventie, firmele au inceput implementarea planurilor de afaceri selectate pentru finantare, conform codurilor CAEN specifice.

In prezent, firmele care au semnat contractele de subventie inca din luna mai 2019 si-au indeplinit indicatorii obiligatorii – numar de angajati si cifra de afaceri, urmand ca in perioada urmatoare sa solicite cea de-a 2-a transa a subventiei, suma ce reprezinta 25% din valoarea totala a acesteia.

Cele 24 de firme nou create au un numar total de 59 de angajati iar valoarea totala a subventiilor primite este de 3.496.143,01 lei (740.708,26 euro).

Domeniile in care acestea activeaza sunt: IT&C, inregistrari audio-video, productie cinematografica, editate-tiparire, activitati fotografice, productie (mobilier, sucuri naturale), restaurante, comert, consultanta in afaceri, organizare evenimente, servicii de coafura, constructii.

Reamintim ca Proiectul SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale (Cod My Smis: 105255) este derulat de CCIA Timis in parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L. si se adreseaza persoanelor care intentioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in mediul urban si care au domiciliul in unul din cele patru judete ale Regiunii Vest.

Proiectul vizeaza stimularea ocuparii si cresterea numarului de locuri de munca prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratica pentru 44 de persoane in vederea dezvoltarii resursei umane, activitati de mentorat pentru 44 de persoane, crearea si sprijinirea in vederea dezvoltarii a 44 de noi afaceri in Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de munca.

IMPORTANT!
* Finantarea este NERAMBURSABILa in proportie de 100% !!!

***

Informatii suplimentare la tel. 0732-185.282, e-mail: [email protected], Daiana Mirela BUZATU – Manager de proiect.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 1 . Cîte din aceste companii vor mai exista după 1 an sau 2 , cîte vor mai avea angajati si vor plăti salariile acestora 2 . Bani aruncati pe tot felul de cursuri si tot felul de activități pompoase , românii stiu sa faca afaceri , nu trebuie sa ii învețe persoane care nu au făcut afaceri în viața lor , asta cu cursurile nu se pune , ce le lipseste este capitalul 3 . Cîte auto s au cumpărat din acesti bani ptr ,, funcționarea ,, afacerii 4 . Ce este ciudat aici este ca desi se dau bani gratis , nu s au găsit inca , la peste jumătate de an , decît 24 de afaceri cu 24 de întreprinzători cînd erau bani pentru , destul de ciudat ? Se vede ca sînt,, criterii restrictive ,, , ca doritori care sa i a banii nerambursabili sînt cîtă frunză si iarba 4 . s. a . m . d . mai sînt destule puncte , dar ii lăsăm si pe altii .

  2. Completare , cu treisfert de milion de euro , de-abia 59 de ,, angajati ,, , citi dintre acesti 59 de angajați sînt chiar întreprinzătorii sau membrii familiilor acestora , si oare citi dintre aceștia au salarii mai mari decit minimul pe economie , denumit si salariul ,, parizerului ,, cu 5 lei kilogramul , care poate fi cu carne de ,, porc ,, sau ,, pui ,, sau ,, curcan ,, , sortimente deosebite doar de culoarea membranei , necomestibila , din păcate .