Noutati :

Finantele vor sa puna impozit si pe piscina

13 septembrie, 2012 - 11:01 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
1

Romanii care detin piscina vor plati impozit pentru aceasta, la fel cum platesc pentru casa sau pentru terenuri. Reprezentantii Ministerului Finantelor vor sa reduca exceptiile la impozitarea proprietatilor, a veniturilor si a profitului.

Conform spuselor lui Liviu Voinea, secretar de stat in Finante statul va impozita si piscinele construite pe proprietatile individuale, la fel cum se taxeaza cladirile sau terenurile.

„La reforma proprietatii ne intereseaza in primul rand sa reducem exceptiile, de fapt si la impozitarea proprietatilor, si la venituri si profit, si la TVA. Incepem cu proprietatea si vedem pe urma”, a declarat Voinea.

„Ca un exemplu de scutiri, noi impozitam casa, impozitam terenul, dar nu impozitam piscina. Dupa parerea mea, ar trebui, si se va introduce un impozit pe piscina. Ma repet, o reforma a bazei de taxare a proprietatii, care sa vizeze reducerea exceptiilor si principiul solidaritatii nu va afecta cetateanul de rand”, a mentionat secretarul de stat.

Desi sistemul de impozitare a proprietatii a fost modificat de mai multe ori in ultimii ani, veniturile colectate la buget din aceasta sursa raman inca reduse, a adaugat Voinea.

„Cred ca reforma proprietatii este foarte importanta. Noi colectam 0,7% din PIB, pe cand Polonia colecteaza 1,1% din PIB, iar media europeana este undeva la 3%. Sunt prea multe exceptari in Romania”, a mai spus oficialul MFP.
Oficialul MFP va efectua peste doua saptamani o vizita in Suedia, unde va studia, pe langa normele privind TVA la incasare, sistemul de taxare a proprietatii si masurile de stimulare a incadrarii in munca a tinerilor si persoanelor de peste 55 de ani.

 

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sa puna si pe vana din baie sau pe vasul de toaleta,ca e un lux daca ne gandim cate gospodarii nu au o baie in 2012.
    Problema e ca oricate impozite ar lua,tot nu se va vedea nimic pentru ca foamea politicienilor e mare.
    Cand dracu ne vom trezi si nu vom mai plati nimic acestor hoti sau ii vom lua de gat sa justifice cheltuirea banilor nostri?