Noutati :

Festivalul folclorului din Timis ‘Lada cu Zestre’ s-a incheiat. Cine sunt castigatorii Foto

4 aprilie, 2018 - 03:32 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Cea de-a XII-a editie a Festivalului Concurs „Lada cu Zestre” s-a incheiat, iar castigatorii au fost desemnati. Anul acesta, manifestarea a adunat peste 1.500 de artisti. Au fost 7 spectacole, 42 de ore de spectacol folcloric si 63 de localitati in competitia pentru marele premiu.

CITESTE SI: Timisoara intra in sarbatoare. Se intoarce Festivalul European al Spectacolului 

Anul acesta festivalul a avut o singura etapa de jurizare in cele 7 localitati gazda si a fost structurat în 2 categorii: „Laureati” si „Zestrea Timisului”, iar premiile pentru prima data din istoria festivalului sunt in bani.

Juriul a avut o misiune foarte grea, competitia fiind foarte stransa, atat la categoria „Laureati”, cat si la categoria „Zestrea Timisului”.

CITESTE SI: Smiley si Phaser deschid sezonul pedalarilor Verde pentru Biciclete la Timisoara 

Juriul a fost format din: Gelu Stan, Daniela Bacila, Remus Valungan – sectiunea muzicala, Toma Frentescu, Peri Vasile (Arad), Marius Ursu (categoria: Laureati) si Nicolae Stanescu (categoria: Zestrea Timisului) – sectiunea coregrafie, Tania Tunas, Adela Popa si Alina Mafa – sectiunea: Recitatori dialectali, teatru; Maria Hadiji si Marius Bacriu – sectiunea Expozitii, colectionari si chef Nicolaie Tomescu si Marioara Pisat – sectiunea Gastronomie traditionala.

Clasamentul pe comune al acestei editii a festivalului este:

MARELE PREMIU: COMUNA GHIRODA – 102 PUNCTE

CATEGORIA ”LAUREATI”:
Premiul I – comuna GIROC – 87 PUNCTE
Premiul II – comuna DETA – 27 PUNCTE
Premiul III – comuna DUDESTII NOI – 19 PUNCTE

CATEGORIA ”ZESTREA TIMISULUI”
Premiul I – SANNICOLAU MARE – 31 PUNCTE
Premiul II – GATAIA SI BUZIAS – 21 PUNCTE
Premiul III – VOITEG SI FAGET – 19 PUNCTEInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...