Noutati :

Familiile defavorizate din Timisoara vor primi ajutor pentru a-si trimite copiii la gradinita

1 martie, 2016 - 11:24 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Primaria Timisoara a adoptat o hotarare de Consiliu Local prin care va pune in aplicare prevederile legii 248/2015. Familiile nevoiase vor beneficia de tichete in valoare de 50 de lei pentru fiecare copil inscris la gradinita, insa sunt si conditii puse de lege pentru cei care vor intra in posesia tichetelor.

Tichetele de 50 de lei pe care le vor primi familiile defavorizate pentru fiecare copil inscris la gradinita vor veni insa doar cu cateva conditii:
1. Stimulentul se acorda copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani
2. Venitul lunar pe membru de familie sa fie de pana la 284 lei
3. Copilul trebuie sa frecventeze regulat gradinita, iar in cazul absentelor, acestea sa fie motivate cu acte doveditoare.

Serviciul pentru Protectia Copilului si Familiei va face si o monitorizare a celor care vor primi acest ajutor, cu ajutorul directorilor, care vor trebui sa raporteze situatia absentelor

Pentru identificarea celor care pot beneficia de acest ajutor din pareta statului, primaria va colabora cu gradinitele din oras. Dupa ce familiile care au nevoie de ajutor vor fi identificate, parintii vor fi indrumati catre Serviciul pentru Protectia Copilului si Familiei Timisoara pentru a depune actele necesare pana la data de 30 aprilie. Actele care trebuie depuse sunt:
1. O cerere-declaratie, pe proprie raspundere, pentru acordarea tichetului
2. Acte doveditoare privind componenta familiei
3. Acte doveditoare privind veniturile acesteia
4. Dovada inscrierii copilului la gradinitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...