Eroii nu mor niciodata si pacat de sangele varsat. Suporterii i-au cinstit prin mars pe cei cazuti in Revolutia din Decembrie 89 de la Timisoara. Video

TIMISOARA. Momente de reculegere, coroane de flori si lozinci din timpul Revolutiei din Decembrie 1989. Toate acestea au avut loc la traditionalul mars al suporterilor, care comemoreaza evenimentele din urma cu exact 29 de ani.

CITESTE SI: Ziua in care curajul nebun al unor tineri a pornit Revolutia Romana, la Timisoara. 16 Decembrie 1989 

Suporterii alb-violeti au organizat Marsul Eroilor, un omagiu pe care acestia il aduc an de an celor care s-au jertfit pentru Libertate. Cei aproximativ 300 de tineri au pornit pe jos, din Piata Maria, unde s-a aprins scateia Revolutiei, si au mers pana la Cimtirul Eroilor, unde isi dorm somnul de veci Eroii Timisoarei.

Cine uita e complice!‘, acesta este motto-ul cu care au pornit pe strazile Timisoarei sute de oameni, in jurul orei 17.00. Tinerii au purtat flori, torte, steaguri tricolore si steaguri ale Revolutiei cu vechea stema decupata. Tinerii au strigat mesaje precum ”Eroii nu mor niciodata!”, „Cinste lor, cinte lor, Eroilor” si „Libertate”, alaturi de semnul victoriei.

Lozincile din timpul Revolutiei, precum ”Libertate”, ”Timisoara”, ”Pacat, pacat de sangele varsat” sau ”Azi in Timisoara, maine-n toata tara” opresc timpul in loc si fac ca fiecare trecator sa isi plece capul, pentru o secunda, in amintirea celor care au murit pentru libertate.

Prima oprire a tinerilor a fost, ca intotdeauna, la Catedrala Mitropolitana. Este locul atat de incarcat de urmele istoriei, in care sunt aprinse candele in memoria celor care s-au jertfit aici pentru un vis maret.

Tinerii si-au continuat drumul pana in fata Operei unde a fost recitata o emotionanta poezie, in memoria celor ucisi de gloante in Decembrie 1989, dar tot acolo a fost spusa si rugaciunea „Tatal Nostru„.

Tinerii si-au continuat drumul spre Piata Unirii, unde au aprins torte.

Inimosii suporteri au mers apoi spre Cimitirul Eroilor, locul in care martirii isi dorm somnul de veci.

Este locul care indeamna la tacere, indeamna la respect si pretuire. Iar cei care cinstesc eroii prin acest mars al libertatii le aduc aici un ultim omagiu, depun coroanele de flori la monumentul de dedicat martirilor Revolutiei de la Timisoara si aprind lumanari, rugandu-se pentru cei ce au platit cu viata pretul libertatii.

Trei kilometri. Atat de lung este traseul parcurs de tinerii din galeria de fotbal timisoreana, pentru a cinsti eroii Revolutiei. Trei kilometri in care Revolutia de la Timisoara este readusa in memoria oamenilor, trei kilometri de durere si respect, trei kilometri de scandari intru nemurirea unor Eroi carora le datoram libertatea noastra de azi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.