Noutati :

E oficial, nu vom avea taxa de tranzit in Timisoara! Prefectura a castigat procesul cu Primaria Timisoara

30 noiembrie, 2011 - 12:04 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Curtea de Apel Timisoara s-a pronuntat in privinta procesului dintre Prefectura Timis si Primaria Timisoara pe tema instituirii unei taxe de tranzit in Timisoara, pentru masinile mari. Decizia instantei este definitiva si irevocabila, astfel ca hotararea Consiliului Local va fi anulata.

„Ieri (n.r. marti) s-a pronuntat Curtea de Apel. Intr-adevar, s-a respins recursul Consiliului Local al Municipiului Timisoara impotriva Prefecturii, ceea ce inseamna ca se pastreaza solutia data de Tribunalul Timis in prima instanta. Tribunalul a anulat HCL prin care se puneau in aplicare normele de instituire a taxei de tranzit. Hotararea este definitiva si irevocabila”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Cristian Pup, purtator de cuvant Curtea de Apel Timisoara.

Primaria Timisoara nu a aflat inca decizia instantei.

„Pana nu primim comunicarea de la Curtea de Apel, nu putem sa detaliem. Trebuie sa vedem sentinta si motivarea ei”, ne-a spus Flavius Boncea, purtator de cuvant Primaria Timisoara.

CITESTE SI: Nu se lasa! Primaria vrea cu orice pret sa instituie taxa de tranzit in Timisoara

Va reamintim, Consiliul Local Timisoara a decis in anul 2009 ca incepand cu data de 1 ianuarie 2010 toate autovehiculele de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone si care nu sunt inmatriculate in judetul Timis, vor plati o taxa de tranzit in valoare de 200 de lei. Banii astfel obtinuti ar fi trebuit sa fie alocati exclusiv reparatiilor de drumuri din Timisoara.

Prefectura Timis a atacat aceasta hotarare in contencios administrativ, deoarece, spunea la acea vreme, prefectul Mircea Bacala, decizia CLT este una discriminatorie.

Magistratii Tribunalului Timis au dat dreptate initial Prefecturii si au anulat taxa de tranzit introdusa de Primaria Timisoara, in 22 septembrie 2010. Primarul Gheorghe Ciuhandu a atacat hotararea instantei cu recurs la Curtea de Apel Timisoara, care ieri s-a pronuntat definitiv in acest proces.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. cocoana, alti soferi beti arestati, etc, acum anularea unei taxe puse pe un coridor de tranzit european… incepe sa imi placa justitia RO din ce in ce mai mult… tineti-o tot asa…

  2. Asta ar fi fost prima decizie care sa ADUCA bani acestui oras, altii decat banii din buzunarul timisorenilor. Dar … sigur ca a picat. Pacat. Deci strazile tot din banii nostri trebuie intretinute. Din pacate.

  3. eu ma bucur ca a picat iar cioara de Ciuhandu a ramas cu buzele umflate !cat de tampiti puteti fi incat sa credeti ca aceasta taxa (ca si telparkul) este spre „binele” timisorenilor???este numai spre binele propriu al unui individ fara scrupule si nesimtit ,care inca mai este primar !